avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Pimoga

Activitate Pimoga

Buna ziua,

Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva privind consilierea psihologica a unui copil. Am trimis hotararea legalizata la DGASPC Bacau, precum si o cerere de pornirea consilierii. Pana acum, nu am primit raspuns.

Ma pot adresa unui executor judecatoresc?
Buna dimineata. Am o intrebare legata de ordinea mostenirii.

Daca o persoana are doi copii (A) si (B). Copilul A are la randul lui un copil (AA), dar copilul (A) nu mai este in viata.
Care este ordinea mostenirii? Nepotul AA, are aceleasi drepturi ca si copilul B? Sau nepotul AA poate sa mosteneasca abia dupa ce copilul B refuza mostenirea?

Multumesc.
In timpul procesului am mai facut o expertiza psihologica care a evidentiat faptul ca minorul nu este alienat.

Totusi, hotararile in privinta minorilor nu au autoritatea bunului judecat. Parca asa se cheama. Acest lucru inseamna ca, prin acordul partilor, hotararea se poate modifica.

Daca partile isi dau acordul sa modifice hotararea judecatoreasca, poate sa vina un tert (in acest cad DGASPC) sa solicite revenirea la hotararea initiala?

Multumesc.

Buna ziua,

Acum 2 ani de zile as-a incheiat divortul. In urma divortului, domiciliul copilului a fost stabilit la mama. Intre timp, copilul a implinit 14 ani si cu acordul mamei si-a facut buletinul la domiciliul tatalui, unde chiar locuieste.

Inainte de a-si da acordul pentru buletin, mama a facut sesizare la un executor judecatoresc care a constatat ca copilul nu vrea sa locuiasca cu mama.

In prezent, DGASPC a deschis proces impotriva minorului (obligarea minorului la consiliere psihologica) prin care doreste sa consilieze minorul ca sa locuiasca la mama.

Intrebarea mea este: daca mama si-a dat acordul (in fata functionarului, la ghiseul de buletine) ca minorul sa locuiasca in alta parte, protectia copilului poate sa ceara aceasta consiliere?

Multumesc.
Vacanta in strainatate - caut avocat

Buna ziua,

Doresc sa merg in strainatate cu copiii doar ca fosta sotie nu isi da acordul nici pentru pasapoarte nici pentru iesitul copiilor din tara. Solicitarea i-am transmis-o pe e-mail iar raspunsul ei negativ este tot pe e-mail.

Ma intereseaza sa gasesc un avocat care sa ma ajute in acest caz.

Multumesc.