avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia Habib

Activitate Claudia Habib

Bună seara ma ajutați într o problema am de trimis în italia cu o firma de curierat rapid o hotărâre de divorț +înștiințare+proces verbal de înmânare /dovada de primire, dar nu știu dacă acestea înștiințare, dovada, proces care instanta m a pus sa le traduc in italiana trebuiesc completate de firma de curierat sau îmi dau ei dovada lor de comunicare?
Bună ziua, eu am avut o hotărâre de divorț cu un cetățean Italian în 26.03.2021 cu drept de apel 30 zile.. Aceste hotărâri au fost trimise în data de 12.04.2021 către mine și către el., dar nu s a întors dovada comunicării hotărârii de divorț nici astăzi 07.06.2021.In 25.05.2021 am făcut cererea către instanta judecătoria sector 2 ca să retrimite hotărârea încă o data în Italia cu DHL , dar nu am primit niciun răspuns. Cum trebuie sa procedez pentru a rezolva aceasta problema?
Fostul soț nu are avocat, nici nu a fost interesat de acest subiect, ce trebuie sa fac ca să urgentez aceasta legalizare, trebuie sa fac o cerere la instanta pentru retrimitere hotărâre de divorț în Italia?


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca a fost un divorț prin acordul.sotilor și va grăbiți se poate accelera legalizarea daca soțul va avea avocat care sa urgenteze tot.
Și dvs. dacă aveți avocat puteți colabora.
Aceasta operațiune avocatiala presupune niște costuri dar se poate urgenta,dacă vreți, în condițiile date.
Exista și.chichite avocatiale pentru avocati.

Daca nu va grăbiți puteți aștepta.

Dar dacă aceasta dovada a comunicării hotărârii de divorț nu se întoarce în România, ce trebuie făcut?



Claudia Habib a scris:

Fostul soț nu a fost interesat de nimic, nici nu s a prezentat la termene de judecată



Fostul soț nu a fost interesat de nimic, nici nu s a prezentat la termene de judecată

Bună ziua, eu amo hotarare de divorț cu un cetățean Italian din 26.03.2021 cu drept de apel 30 de zile. În 12.04. 2021 au fost trimise comunicările de divorț. catre mine și către el. Am fost sa fac legalizarea hotărârii de divorț și mi au spus ca nu s a întors confirmarea primirii comunicării din Italia. Ce pot sa fac ca să îmi legalizez aceasta hotărâre de divorț?