avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate Disa84

Activitate Disa84

Buna ziua.
Sper ca cineva de aici sa poata sa imi raspunda la mesaj si sa aiba si rabdarea sa citeasca. :)
Bunica mea a stat in concubinaj, nu a fost maritata. Din alta relatie anterioara au rezultat 2 copii. Tatal meu si matusa mea. Strabunica mea le-a dat celor 2 fiice (bunica si sora ei) 1 teren de 5000 mp, pe care l-au impartit intre ele. Bunica mea cu concubinul, au inceput sa construiasca o casa pe partea ei de teren. In registrul de la primarie nu apare casa, doar terenul extravilan. Am inteles ca inante nu conta ca iti construiesti casa pe teren extravilan. In spatele acestei case pe care au construit-o, a mai fost o alta casa batraneasca. Prin 1980 bunica mea s-a imbolnavit si a murit. Dupa o perioada, sora lui tata, a daramat casele si cu caramida si-a construit o alta casa in alta parte. Concubinul bunicii l-a chemat pe tatal meu la Primarie si l-a trecut la ROL pe tatal meu. Intre tatal meu si sora lui tot timpul au existat discutii pe acel teren, datorita faptului ca ea a daramat casele fara sa intrebe pe cineva si ca mai pe romaneste toata viata ei a fost o mincinoasa. Imi pare rau sa vb asa dar ca sa va faceti o idee, de cate ori tatal meu i-a dat bani imprumut pt diverse urgente inventate de ea, de fiecare data a mintit ca i-a dat banii inapoi si ca el nu isi mai aminteste. Vreau sa spun ca acel teren ca si valoare este apoape zero. Si daca ar fi pretul lui de 2000 de euro, tot nu s-ar cumpara. Valoarea lui fiind doar sentimentala. Tatal meu mereu a sustinut ca este terenul lui si ca sora lui nu are niciun drept. In 2019 tatal meu a decedat, iar noi, mama si fratii mei, am dorit sa ii indeplinim o dorinta si sa rezolvam problema terenului. Am mers la Primarie, am platit impozitul pe vreo 25 -30 de ani, Viceprimarul ne-a asigurat ca sora lui tata nu are niciun drept acolo (Viceprimarul fiind fiul sorei bunicii mele care si el are 2500 mp langa noi). Dupa ce am platit impozitul, am mers la contabilitatea primariei (dna unde are toare registrele cu terenurile) si aceasta dna de la contabilitate s-a uitat pe registre si a spus ca pana in anul 1992 tatal meu apare la ROL si din 1995 apare la "alte rude" matusa mea iar la adresa lui tata, o adresa tot de-a ei. Intre timp viceprimarul spune ca nu putem face nimic fara sora lui tata, adica sa facem actele pt teren. O sunam pe sora lui tata, iar ea incepe sa spuna: Casa i-a platit-o concubinului bunicii mele (cica are 2 martori), pe teren i-a dat bani tatalui meu 1 data, ba nu, daca sta se se gandeasca de 2 ori, si daca se mai gandeste si mai bine chiar mamei mele i-a dat banii!. Minciuni!
Rezumat: Pe teren in registre la primarie apare bunica mea. Casele construite nu apar nicaieri. Concubinul ei nu apare pe niciun act, nefiind casatoriti. Sora lui tata sa zicem ca este adevarat a platit casele, nu avea niciun drept sa-i plateasca concubinului mamei ei. La ROL apare tatal meu o perioada, apoi cumva apare si sora lui. Sora lui nu cedeaza jumatate ei ca sa putem sa chemam topograful pt acte. Ce este de facut? Daca intentam proces pt tot ce v-am povestit, inclusiv pt casele ce le-a daramat, avem sanse de castig? Nu fac acest lucru pt bani, vreau doar acel teren sa fie pe numele tatalui meu, si daca ar fi sa castigam bani (ceea ce nu ar fi o avere) as prefera sa reparam mormintele uitate de la cimitirul tatalui meu.
Spuneti-mi va rog, care ar fi pasii de urmat.
Bună ziua,

Revin cu răspunsul celor de la ISC și Primarie.
ISC: Au transmis cererea mea de petiție către Primărie.
Primarie: în anul 2004 dna cu balconul a prins în cadastru balconul si a primit autorizatie de construire, iar cu debaraua făcută pe casa scarii (tot de ea), destul de încăpătoare, fiind făcută la ultimul etaj, ea locuind la ultima usa de pe palier și fiind construita de mai mult de 25 de ani, răspunsul Primariei: dacă în primii ani de când s a făcut aceea debara, nu s a facut nicio reclamatie, după 3 ani se prescrie. În cazul în care eu consider ca balconul și debaraua afectează structura și rezistenta blocului și nu ne înțelegem pe cale amiabila, sa ma adresez instituțiilor abilitate!
Întrebarea mea, care sunt acele instituții? Trebuie sa o dau în judecata? Este posibil asa ceva?
Ce pot face mai departe?
Mulțumesc,

Antoanela Geaman a scris:

Puteti face reclamație la ISC și primărie.puteti sa va legați și de reabilitare.

Buna ziua!
Eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. In urma cu 25 de ani, vecinul de deasupra, a venit la parintii mei sa ii intrebe daca ii deranjeaza decizia lui de a iesi "putin" cu balconul in fata, pt a-l mari, deaorece tot se apuca de amenajarea balconului. Tata s-a gandit ca vrea sa iasa in fata cu balconul max 5 cm, din bca spre exp. Dupa cateva zile, parintii mei s-au trezit cu o tiganie de tavan in fata balconului de peste 50 cm iesit inafara. Bun, certuri, discutii, administrator bloc discutii, etc. Acum dupa 25 ani, Primaria fac reamenajari ale blocurilor. Intrebarea mea, daca atunci nu i-am putut face nimic vecinului, ma pot agata de aceasta portita cu amenajarea blocului? Sau legal, la ISC sau Primarie, daca fac sesizare, o pot obliga sa dea joc aceea placa de beton care este in plus?
Multumesc