Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului.
Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea apartamentului) când semnez antecontractul la notar. Înainte de asta o sa plătesc 1000 euro rezervarea la.agentie. Chestia asta mi se pare puțin dubioasă având în vedere că eu știam că practica standard e o sumă la semnarea antecontractului și restul din avans la semnarea contractului de vânzare-cumparare.
Cu agenta am vorbit și m-a asigurat că o să am clauze in antecontract in care daca nu mi se accepta creditul îmi primesc înapoi avansul și agentia mi se pare legit, sunt de mult pe piața și au mai mulți agenți (inclusiv cunoștințe).
Apartamentul e fain și nu as prea vrea să îl ratez și având în vedere că facem actele la notar și o să citesc bine înainte să semnez orice logica îmi zice că nu e teapa dar totuși nu pot scăpa de feelingul că ceva pute in dorința asta a clientului de a avea tot avansul la antecontract ( e persoana fizica, nu dezvoltator)
Cei care ați cumpărat apartamente prin agenții, ați mai întâlnit situații că a mea? Daca da, ce mă sfătuiți să fac?