Sigur ca da, ma intereseaza daca se afla printre dv. beneficiari ai serviciilor de detectivi particulari. Stiu ca aceste servicii se efectueaza cu discretie si prea putini sunt gata sa spuna ceva despre cum au decurs lucrurile de ambele parti. Dar, cine stie, poate stie totusi cineva...si vrea sa-mi spuna.
As vrea sa imi spuneti cum pot proceda in urmatoarea situatie:
L-am dat in judecata pe tatal copilului meu-minor (rezultat din casatoria noastra, desfacuta acum cativa ani) pentru majorarea pensiei de intretinere. Pensia fiind in acest moment de 100 ron. El a depus la judecatorie o intampinare prin care sustine ca nu obtine venituri superioare celor anterioare si solicita respingerea acestei reclamatii ca fiind nefondata. Nu a adus la judecatorie o dovada clara a veniturilor sale actuale, desi si-a cumparat masina noua, isi petrece concediile in strainatate si prin locuri scumpe din tara, avand facultate si studii postuniversitare si ocupand posturi de conducere la firmele la care a lucrat in perioada casatoriei noastre. In urma unor investigatii, efectuate de mine printre prietenii comuni, am descoperit ca are o firma proprie si am cerut judecatoriei sa emita adresa catre aceasta firma si catre Administratia financiara pentru a se vedea care este salariul sau adevarat, plus sumele obtinute din colaborari. In urma acestui demers, el a trimis la judecatorie o adeverinta de venit din care reiese ca este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata la firma descoperita de mine, cu norma de lucru partiala de 2 ore, avand functia de director tehnic si un salariu brut de 200 ron lunar, iar salariul net este de 186 lei lunar. Aceste detalii in conditiile in care, in timpul casatoriei noastre el avea salarii de peste 3000 ron si a ocupat numai functii de conducere. In aceasta situatie, eu am anexat la dosar un document din care reiese formatia sa profesionala si functiile de conducere avute la firmele anterioare si am cerut instantei sa tina cont in analiza majorarii pensiei de intretinere de salariul minim pe economie pentru persoane cu studii superioare, care ocupa functii de conducere. As vrea sa scot in evidenta faptul ca o persoana cu formatia sa profesionala nu poate sa traiasca dintr-un salariu umil de 250 ron, adica nici macar salariul minim pe economie. As mai vrea sa rog instanta sa-l oblige sa aduca o copie dupa cartea sa de munca, intrucat el a anexat la dosar doar o 'Foaie tip suplimentara la carnetul de munca', de unde reiese ca este director la aceasta firma si are salariul de 200 ron. Este clar ca el are un alt venit, nedeclarat, care provinde de la alta firma pe care nu vrea sa o si sa-l declare. De la Administratia financiara a sosit raspunsul cum ca paratul nu figureaza cu venituri din activitati independente declarate si inregistrate. Asadar, acest domn incearca sa convinga instanta ca, la pregatirea lui profesionala si experienta in functii de conducere, traieste doar din 200 ron. Daca el afirma, cu dovezi, ca este angajat la aceasta firma cu norma partiala de 2 ore, cu salariu brut de 200 ron, restul normei de 6 ore unde este prestata? Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l determin sa aduca o adeverinta de salariu corecta, pentru ca este clar ca se eschiveaza in fata instantei, dar si in fata propriului copil. Va multumesc!