avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate Virusel2

Activitate Virusel2

Am si eu o dilema (incerc sa o ajut pe cineva)
Este vorba de mama mea ..... a lucrat k asistenta medicala vreo 38 ani , din care, din 2000 pana la 1 ian 2008 a lucrat la un cabinet al unui medic de familie.Problema care o avem noi este : .... medicul respectiv era obligat sa-i plateasca sporul de vechime de 25 % ...si dak nu ...cat este obligatoriu....
Medicul sustine k ar fi inclus in salariu .....dar intr-un salariu de 550 RON ...cat avea ultima data....nu cred k ar reusi sa includa si 25% spor de vechime....
Am cerut parerea catorva avocati din iasi, nimeni nu a intalnit speta asta .....si nici nu am gasit nimik in legislatie sau, contracte colective de munk...care sa apuna cv clar > (precizez k a avut un contract de munk incheiat cu cativa ani in urma....dar care nu prevedea nimik clar....doar k , mama, este angajata cabinetului....ulterior, la cateva tentative de negociere a salariului i s-a spus k dak nu ii convine poate sa plece.Avand in vedere k mai avea cativa ani pana l apensie si k lucra in mediul rural....a "acceptat" conditiile ...)
A reusit cineva sa obtina mai mult pana acum .....