Virusel2 a scris:
...a lucrat k asistenta medicala vreo 38 ani , din care, din 2000 pana la 1 ian 2008 a lucrat la un cabinet al unui medic de familie.
A lucrat sau mai lucreaza ?. E o intrebare de principiu sau una dintro situaite prezenta reala ?
medicul respectiv era obligat sa-i plateasca sporul de vechime de 25 % ...si dak nu ..
Poate fi o intrebare si nu o afirmatie. Medicul plateste atata cat are intelegere contractuala cu asistenta lui. Daca asistenta a acceptat condiile va fi retribuita conform intelegerii contractuale ( daca a inclus in salariu sporul de vechime si intelegerea este legala).
.cat este obligatoriu.... ( sa-i plateasca )
Intro societate bazata pe concurenta exista real doar obligativitatea unui salar minim cu sporuri incluse in minime legale.
Medicul sustine k ar fi inclus in salariu .....dar intr-un salariu de 550 RON ...cat avea ultima data....nu cred k ar reusi sa includa si 25% spor de vechime....
Sporurile salariale se dau de obiecei in institutiile bugetare si exista o tendinta de a fi scoase pe cat posibil si incluse in salariu.
Privatii platesc salariul cu sporurile incluse si atat.
Am cerut parerea catorva avocati din iasi, nimeni nu a intalnit speta asta .....si nici nu am gasit nimik in legislatie sau, contracte colective de munk...care sa apuna cv clar >
Societatea si-a schimbat modul de abordare salariala.
la cateva tentative de negociere a salariului i s-a spus k dak nu ii convine poate sa plece.
Raspunsul e tipic la foarte multi angajatori. Ori nu poate , ori nu vrea o ridicare de salariu.
Avand in vedere k mai avea cativa ani pana l apensie si k lucra in mediul rural....a "acceptat" conditiile ...)
Sigur ca daca nu ai alte variante de prea multe ori esti nevoit sa accepti si situatii care nu prea iti convin.
A reusit cineva sa obtina mai mult pana acum .....
Cu siguranta ca unii da, altii nu, in functie de situatia concreta in care se afla .