avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii spor vechime
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

spor vechime

Este obligatoriu sa se dea spor de vechime?
Am inteles in ultima vrema ca sunt foarte multe controale de la ITM pe tema acordarii sporului de vechime,care,cica ar fi obligatoriu.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:39, 22 Aprilie 2010
Art. 41. - (1) Părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, care să reprezinte retribuţia pentru munca prestată şi condiţiile de la locul de muncă, astfel încât salariul de bază să aibă pondere majoritară în salariu.
Art.41 (3) d) pentru vechime în muncă, minimum 5% pentru 3 ani vechime şi maximum 25% la o vechime de peste 20 de ani, din salariul de bază;
Daca ati inclus sporul de vechime in salariu si se poate dovedi asta este in regula (ceea ce nu cred ca ati facut ca altfel nu puneati intrebarea). Daca nu, aveti obligatia acordarii sporului (si din ultimii 3 ani).:D
La societatea la care lucrez suntem 7 salariati incadrati cu contract individual de munca.Societatea este SRL.
Deci,sunt obligata sa platesc si sporul de vechime,pt ca nu este inclus in salariu?
Nu asa reiese? CCMN se aplica tuturor angajatorilor.
M-am uitat in contractul de munca si este o mentiune
"Alte elemente constitutive:
a)sporuri sunt cuprinse in salariul de baza"
dar nu sunt specificate sporurile.
In acest fel sunt acoperita,adica nu trebuie sa mai calculez sporul de vechime,nu?
Nu sunteti acoperita fiindca nu ati specificat la semnarea CIM sporurile incluse in salariu si cuantumul, cuantum care se modifica la trecerea in alta transa de vechime. Daca o faceti acum fara acordul salariatilor si fara act aditional ar fi ilegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca geo123 geo123 Sunt angajata la o firma cu 5 angajati pe un post de studii superioare ( am studii superioare), cu un salariu de 1300 lei. In CCMN 2007-2010 art.41(d) se ... (vezi toată discuția)
Recalcularea sporului de vechime slg slg in anul 1999 sporul de vechime a fost inclus in salariul de baza; as dorii sa stiu daca se poate recalcula procentul de vechime pentrul anul 2009 eu fiind inca ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca sporul de vechime e inclus in salariul de baza? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Societatea la care am lucrat sustine ca sporul de vechime ,reclamat de mine,se afla cuprins in salariul de baza fara a veni cu nicio dovada in sensul ca,stiu ... (vezi toată discuția)