avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum aflu daca sporul de vechime e inclus in salariul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum aflu daca sporul de vechime e inclus in salariul de baza?

Societatea la care am lucrat sustine ca sporul de vechime ,reclamat de mine,se afla cuprins in salariul de baza fara a veni cu nicio dovada in sensul ca,stiu ca acest spor se acorda diferentiat de la angajat la angajat,in functie de vechime.Cum pot afla daca acesta a fost inclus intr-adevar in salariul de baza,daca pe fluturasii de salariu nu exista nicio mentiune in acest sens?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 19 Noiembrie 2009
Trebuie sa existe in contract sau intr-un act aditional mentiunea ca salariul de baza include sporul de vechime. Daca nu exista asa ceva inseamna nu este inclus sporul in salariu si trebuie sa il acorde separat.
Imi puteti spune va rog,legea sau contractul cu articolul exact care face mentiune la acest lucru?Va multumesc frumos.
In Legea 53/2003 Codul Muncii aveti elementele componente ale contractului de munca.
multumesc
Vedeti in CCMN ... care se exprima mult mai clar in privinta sporurilor :)
Art. 41
(1) Partile contractante sunt de acord ca in perioada urmatoare sa actioneze pentru includerea unor sporuri in salariul de baza, care sa reprezinte retributia pentru munca prestata si conditiile de la locul de munca, astfel incat salariul de baza sa aiba pondere majoritara in salariu.
(2) Sporurile se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse in salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime BARBU ANA BARBU ANA Este obligatoriu sa se dea spor de vechime? Am inteles in ultima vrema ca sunt foarte multe controale de la ITM pe tema acordarii sporului de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime alex&mm alex&mm am si eu o intrebare daca nu deranjez prea mult.Unii domni patroni au prostul obicei de a introduce sporul de vechime in salariul de baza.Daca salariul de baza ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime loredana1973 loredana1973 De cand este in vigoare legea,care ii obliga pe patroni sa plateasca sorul de vechime,inclus in salariul de baza,sau adaugat la salariul de baza? ... (vezi toată discuția)