am si eu o intrebare daca nu deranjez prea mult.Unii domni patroni au prostul obicei de a introduce sporul de vechime in salariul de baza.Daca salariul de baza este minim ,adica 600 RON brut,sporul de vechime nu ar trebui adaugat la acesta?Ca eu primesc 460 RON net,desi nici nu cred ca ar avea voie sa-mi dea salariul minim deoarece am atestat de agent paza inarmat siefectiv execut serviciul cu arma.
Potrivit art.Art. 41 (1) din CCMN, partile contractante sunt de acord ca în perioada urmatoare sa actioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de baza, care sa reprezinte retributia pentru munca prestata si conditiile de la locul de munca, astfel încat salariul de baza sa aiba pondere majoritara în salariu.
Salariul minim pentru un agent de paza este de 720 lei - art.40 alin.1 lit.a pct.2 din CCMN coroborat cu art.2 din Hg nr.1051/2008.
buna seara,
regula este simpla- patronul plateste totul inclus.
la stat este detaliat : spor vechime, conducere, noapte, sambata si duminica etc.
daca la locul dvs. de munca exista CCM, verificati cum se aplica sporurile
Spor vechime
BARBU ANA
Este obligatoriu sa se dea spor de vechime?
Am inteles in ultima vrema ca sunt foarte multe controale de la ITM pe tema acordarii sporului de ... (vezi toată discuția)