avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Activitate florino2004

Activitate florino2004

rectific, art 195, alin 1,2,3, multumesc

florino2004 a scris:

Multumesc pentru raspunsuri.

Inteleg ca, fara un act aditional la contractul de munca, semnat de ambele parti si in care sa se stipuleze costurile si obligatiile, nu sunt obligat sa restitui nimic.

Judec corect dupa codul muncii art 194, alin 1,2,3?

Cu ce dovada poate cere firma banii daca nu exista un act aditional la contractul de munca?

Multumesc
Multumesc pentru raspunsuri.

Inteleg ca, fara un act aditional la contractul de munca, semnat de ambele parti si in care sa se stipuleze costurile si obligatiile, nu sunt obligat sa restitui nimic.

Judec corect dupa codul muncii art 194, alin 1,2,3?

Cu ce dovada poate cere firma banii daca nu exista un act aditional la contractul de munca?

Multumesc
Contractul individual de munca este unul simplu, comun, fara clauze de genul celor de la discutia indicata.
Salut tuturor. Imi cer scuze ca nu am timp sa citesc posturile anterioare, asa ca apelez la bunavointa voastra de a ma ajuta.

Am avut o formare profesionala in Franta de 6 luni. Nu am semnat nici un act aditional(explicit) la contractul de munca.
Am facut doar o cerere de suspendare a contractului de munca pe perioada formarii.
Am mai semnat o conventie, doar in limba franceza, care nu exista textul anexa la contract ci doar defineste conditiile stagiului, denumiri formari, ore. Mi s-a spus ca aceasta este pentru autoritatile franceze. Formarile profesionale au fost interne si exista si un act in care se enumera si se specifica un cost total de 0 euro. Nu exista alte specificatii legate de costul cazarii(aceasta a fost achitata de firma). Se specifica doar diurna pe zi.
A trecut un an de cand am terminat formarea si deoarece am primit o oferta mai buna, ma gandesc sa plec.

Intrebarea mea ar fi: Pot sa imi dau demisia? Sunt obligat sa stau trei ani?
Si daca plec, trebuie sa inapoiez vreo suma de bani?

Costurile formarilor sunt 0, dar cazarea si alte bazaconii imi pot fi imputate? Asa cum am spus nu am un act aditional explicit la contractul de munca in care sa se spuna costurile totale si obligatiile partilor.

Poate aceasta conventie(in limba franceza) si cererea mea de suspedare a contractului de munca, sa fie considerate implicit ca o anexa la contract si sa ma oblige la restituirea cheltuielilor profesionale?

Si daca se ajunge la restituirea sumei, cum se procedeaza? Se merge intr-un proces civil?

Multumesc pentru orice raspuns