avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos67

Activitate Dragos67

Lucian, nu spune nimeni ca suntem o tzara de de anumite specimene, Doamne fereste ! Asa cum cred ca nici mitul cu romanul ospitalier care face si drege nu e chiar conform cu realitatea.
Se intampla niste tragedii si din pacate poti scapa basma (mai mult sau putin) curata, tocmai ca se poate. Nu neg ca nu as incerca si eu sa scap la o adica, perioada in care ma hraneam numai cu povestirile moralizatoare din "Marile legende al lumii" a cam trecut. Am ramas cu "traume" si inca folosesc cuvinte perimate precum cinste, onoare, prietenie si incerc sa traiesc cat pot calauzindu-ma dupa niste coduri de mult apuse. Am spus "cat pot", om sunt si eu. Dar deajuns cu slava desarta. :worthy:

Viitorul...hmmmm...simplul fapt ca noi scriem pe aici cred ca dovedeste ca ne preocupa viitorul, altminteri nu ne oboseam sa facem basici la dejte lovind tastatura. Sper sa fie mai bine.
Dar pana atunci voi purta un cutit/baston/spray/AK47/bazooka la mine, sperand sa nu ma controleze nimeni si sa nu atrag atentia...si sperand sa nu folosesc niciodata nimic pentru a raspunde unui atac, doar pentru a-i ajuta pe cei din jur.
Daca as fi femeie nu m-as fali foarte tare cu bijuteriile mele si m-as imbraca nu foarte provocator. Si as purta un spray in poseta. Seara as merge cu un aer sigur pe mine, palmandu-l bine, fiind cu ochii in 4 la orice miscare din jur, fara sa par speriata.
Si m-as gandi la diferenta dintre vulpe si iepure : vulpea alearga pentru un alt pranz, iepurele pentru propria viata. ;)
Imi pare rau sa ma repet : legile se aplica in functie de relatiile si buzunarul fiecaruia. End of story.
Poti lovi sau mutila persoane pe trecerea de pietoni si sa scapi, asa cum poti sa faci puscarie incercand te aperi de 3 persoane care te roaga sa le imprumuti geaca si portofelul, sa-l imbrancesti pe unul ca sa fugi de ei si acesta sa dea cu capul de asfalt si sa moara. "Legitima aparare" si alte d'astea ? Sa fim seriosi. Daca n-ai spatele asigurat, intri la puscarie cu legea sub brat.
Unul din ultimele exemple fabuloase este cel cu fetita omorata pe trecerea de pietoni...seara. Concluzia expertilor este ca a fost vina fetitei. Unul dintre argumente este "ce cauta fetita la ora 22:00 pe strada nesupravegheata, parintii ei stiau de acest lucru ?" Mie imi sta un pic mintea in loc cand vad lucruri de genul asta, dar ce mai pot spune ?
Imi aduce aminte de bancul cu negrul din Africa De Sud care este condamnat de port ilegal de arma alba :
"Si unde purta dom'le cutitul ?"
" Intre omoplati."

Esti atacat, ripostezi cat poti si cum poti. Si apoti fugi...cat mai repede.

@ Naganori
Se spune ca speranta moare ultima. Desi nu ma astept la nimic bun, si eu sper ca lucrurile se vor schimba. Ce sa zic, "it's just me". :D
Nu vreau sa descurajez pe nimeni cu impresiile mele apocaliptice. Dar mai bine sa ma pazesc cat pot ca sa nu ajung in situatii limita, la mana unor oameni "de bine", care aplica legea precum zeita respectiva : legati la ochi, asteptand sa vada in ce parte LI se inclina balanta.
Oamenii cu coloana si care nu te lasa la greu sunt putini. In situatiile extreme iti dai seama de cei din jur. Ma rog, iti dai seama de caracterul unui om nu numai in situatiile de criza, ci mai ales cand il pui sef. ;)
Tot respectul pentru opiniile de aici, fiecare isi scrie parerea si cauta raspunsuri. Dar cred ca realitatea este usor diferita de ce spun cartile.
Tare faza cu Creatorul, imi place. In final Lui ii dam socoteala, desi nu stiu daca este cazul. Daca este atat de omnipotent, stie deja totul. Si macar El sa judece lucrurile cum trebuie.
Mare atentie Naganori la ce scrii !
Cum adica libertate, sa porti arme, militii private, puteri inerte si aservite, ce sunt aceste notiuni :stunned:? Sper ca nu te cheama si Hassan, altminteri ai toate sansele sa ajungi la Guantanamo cu aceste mentalitati sau macar la Pro, la stirile de la ora 17:00. Aaaaa, iti exprimi in mod liber opiniile, intr-un sistem democratic, care apara valorile bla bla bla...inteleg.;)
Imi pare rau rau, dar te voi dezamagi : nu vei schimba nimic. Nimeni nu va putea schimba nimic, niciodata ! Masele trebuie tinute sub control. Am spus masele, nu ALESII.
Asa ca noi vom vorbi si vom dezbate probleme pe forumuri, ne vom descurca cum putem in anumite situatii, ne vom apara "saracia, nevoile si neamul". Nu ma astept sa ma ajute nimeni, cu atat mai putin LEGEA sau cine o reprezinta. Asta pentru ca n-am stea in frunte si nici nu ma cheama Iri, Bombonel sau Poponetz. Sa nu uit, nu lucrez nici la ambasada SUA. Pentru ca exista o lege pentru noi si alta pentru cei de mai sus.
Militii, teroristi, anarhisti pentru unii, siguranta, libertate sau independenta pentru altii. Depinde de unde te uiti si cat petrol castigi. Din pacate romanasul nostru inca este indobitocit cu idei de genul ca orice alta religie in afara de a noastra este cah, mantra "aum" si rockerii sunt satanici, politicienii sunt niste sfinti, domnul Bush e un eliberator de popoare asuprite, in democratie faci ce vrei (ca doar e libertate, nu?) s.a.m.d. Din pacate infamul personaj numit Brucan avea dreptate: suntem "stupid people".
In fine, am pornit de la una si bat campii pe alte subiecte.

Naganori, imi pare bine ca am conversat un pic.
Vad ca mai sunt oameni cu coloana si mai sper ca nu vei deveni un alt slujbas al statului in domeniile care aduc "dreptatea". Kestia cu "nefiind jurist deocamdata" ma pune pe ganduri si ma intristeaza...glumesc...sau nu...uite ca sunt si eu clar precum o lege. Dupa cum ne dovedeste si statuia, dreptatea e cam legata la ochi (o poanta veche rau, dar buna). Iti impartasesc ideile de mai sus si-ti recomand sa vezi "V For Vendetta", o sa-ti placa. ;)
Cat despre topicul de la care am pornit, a ramas ca la inceput. O lege ca o bariera, ca oricare alta lege : prostii se opresc in dreptul ei si desteptii o sar sau o ocolesc.
Si eu voi face la fel.
Hmmmm...pleonasmul este greu de deslusit in acea fraza.
Sunt 3 cuvinte care pot fi folosite : Garcea, limitat si minte. Cam cate pleonasme ies de aici ? :D

Am vrut sa dau si eu exemplul cu accidentul si taierea centurii, dar mi-a fost teama sa nu se rada de mine si sa citesc un "Hai dom'le, esti paranoic, care ar fi sansele sa se intample o kestie d'asta ?" sau "Mai bine zi motivul real, nu baga d'astea SF" etc etc.
Au fost cazuri cand au murit oameni arsi de vii in masina pentru ca nu si-au putut desface centura, nu au avut nimic la indemana si nimeni n-a avut ce sa faca...doar sa se uite. :(
Presupunerea cu oamenii legi si "dreptul" este corecta. Sau cel putin asa stiu eu din surse avizate.
Din pacate nimeni nu spune CLAR cum sta treaba. Si e "normal", trebuie sa fie niste portite de scapare pentru unii. Mai cu bani, mai cu functii, se descurca ei.
Cand un batran este condamnat la 5 ani pentru un furt de bicicleta, cand un simplu cetatean intra la inchisoare (omor prin imprudenta) pentru ca distinsul domn rrom care intrase in casa lui pe timpul noptii moare cu degetele in priza (lipsea intrerupatorul, era stricat), cand te bati cu hotul prins in casa si acesta te da in judecata pentru vatamare corporala, ce mai conteaza legile ? #-o
Cat despre pericolul social, ce sa mai zic ? Am aproape 41 de ani si ceva ani de sporturi de contact. Asta nu inseamna ca sunt violent si sar la gatul oamenilor pe strada, dar nu ar trebui sa merg pe strada cu mainile in buzunar si tibiile invelite in burete, ca deh, sunt un potential pericol social si nu se stie niciodata...? Cei care practica arte martiale nu ar trebui sa aiba permis de "lethal fists" si "deadly legs" ? O legitimatie cu poza mainilor si a picioarelor, fata si profil, sa fim in armonie cu legea.
Eeeee, am glumit si eu (zambind mai trist), dar ideea este ca daca tot se dau niste legi, de ce nu sunt clare si fara interpretari de la A la Z ? Sa stie tot boborul ce are voie si ce nu.

Ma intreb care este regimul bastonului telescopic. Banuiesc ca situatia este asemanatoare.
Iin final concluzia ar fi urmatoarea :
- il pot tine la cureaua de la pantaloni (evident, inchis) si sub tricou
- in masina
- pe munte
Nu pot intra cu el in restaurante, baruri, meciuri etc etc, adica locuri unde este multa lume sau cladiri care apartin autoritatilor publice.
Oricum este interpretabila si foarte alunecoasa faza cu "fara drept" din art. 1, aliniatul , asa cum este si "legitima aparare".
Ce inseamna de fapt acest "fara drept" ? Cine sau ce situatie da "dreptul" unui cetatean sa poarte asupra lui in mod legal un cutit, briceag sau chair un baston telescopic ? Din cate stiu poti purta si un baston telescopic la tine atat vreme cat nu este deschis si vorba lui "luciandumitrescu07" sa-l fluturi pe deasupra capului. :D
Multumesc pentru lamuririle de mai sus si daca se mai poate raspunde si la ce am scris acum, ar fi minunat.
Astazi mi-am cumparat un briceag de la un magazin cu efecte militare. Ca specificatii "tehnice" obiectul in cauza se prezinta cam asa :dimensiune lama: 8,5 cm / dimensiune inchis: 11,5 cm.
Am voie sa-l port la mine ? Daca da, unde : la curea, rucsac, borseta, ca medalion etc etc ?
Cand si unde am voie sa-l folosesc in public ? Sau DACA am voie...
Daca sunt atacat cu o bata si eu il ranesc la brat, ce se intampla ?
Daca apar viata unei persoane folosindu-l (chiar ca intimidare / amenintare), ce se intampla ?
Intrebarile le pun in calitate de "civil", nu apartin niciunui servicu militar sau de politie.
Briceagul arata cam asa :
[ link extern ] /

Multumesc.