Suntem de aceasi parere. Primaria sustine ca nu are date asupra preluarii de catre Stat si pretinde dela mine si dela martori aceste date. Multumiri pentru compasiune.
Mi s-a cerut de catre Primarie o declaraţie notarială cu privire la data până la care un imobilul notificat a fost deţinut în proprietate de familia bunicului meu, cât şi data şi modalitatea trecerii imobilului în proprietatea statului.
Data exactă până la care imobilul notificat a fost deţinut în proprietate de urmasii bunicului, cât şi data exacta şi modalitatea trecerii imobilului în proprietatea statului nu îmi sunt cunoscute. Cert este că:
1. Conform istoricului de rol al imobilului, în „Registrul matricol manual din perioada 1942-1950” figurează ca proprietar Statul Român (fost urmeaza titlul si numele de familie a bunicului cu pronumele prescurtat ). O decizie administrativa cu ocazia preluării nu s-a întocmit. Faptul că imobilul se regăsea în patrimoniul statului in 1950, constituie o prezumţie relativă de preluare abuzivă – deci fara titlu [Capitolului I e) din Norma metodologica din 18/04/2003 de aplicare unitara a Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989]. Aceasta norma a fost cumva abrogata?
2. Conform „Declaraţiei globale pentru impunerea veniturilor proprietăţilor clădite şi assimilate lor”, din 08.03.1950, s-a plătit ultima oara impozitul pe acest imobil în anul 1950, iar în acelaşi an, în „Registrul matricol manual din perioada 1942-1950” figurează ca proprietar Statul Român.
Cum pot afla data şi modalitatea trecerii imobilului în proprietatea statului?
Primaria sustine ca nu poseda aceste date.