avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRELUARE ABUZIVA A UNUI IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRELUARE ABUZIVA A UNUI IMOBIL

Mi s-a cerut de catre Primarie o declaraţie notarială cu privire la data până la care un imobilul notificat a fost deţinut în proprietate de familia bunicului meu, cât şi data şi modalitatea trecerii imobilului în proprietatea statului.

Data exactă până la care imobilul notificat a fost deţinut în proprietate de urmasii bunicului, cât şi data exacta şi modalitatea trecerii imobilului în proprietatea statului nu îmi sunt cunoscute. Cert este că:

1. Conform istoricului de rol al imobilului, în „Registrul matricol manual din perioada 1942-1950” figurează ca proprietar Statul Român (fost urmeaza titlul si numele de familie a bunicului cu pronumele prescurtat ). O decizie administrativa cu ocazia preluării nu s-a întocmit. Faptul că imobilul se regăsea în patrimoniul statului in 1950, constituie o prezumţie relativă de preluare abuzivă – deci fara titlu [Capitolului I e) din Norma metodologica din 18/04/2003 de aplicare unitara a Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989]. Aceasta norma a fost cumva abrogata?

2. Conform „Declaraţiei globale pentru impunerea veniturilor proprietăţilor clădite şi assimilate lor”, din 08.03.1950, s-a plătit ultima oara impozitul pe acest imobil în anul 1950, iar în acelaşi an, în „Registrul matricol manual din perioada 1942-1950” figurează ca proprietar Statul Român.

Cum pot afla data şi modalitatea trecerii imobilului în proprietatea statului?
Primaria sustine ca nu poseda aceste date.

Roseline
Cel mai recent răspuns: Roseline , utilizator 20:30, 28 August 2008
De la arhivele statului .
Roseline a scris:

Mi s-a cerut de catre Primarie o declaraţie notarială cu privire la data până la care un imobilul notificat a fost deţinut în proprietate de familia bunicului meu, cât şi data şi modalitatea trecerii imobilului în proprietatea statului.

Data exactă până la care imobilul notificat a fost deţinut în proprietate de urmasii bunicului, cât şi data exacta şi modalitatea trecerii imobilului în proprietatea statului nu îmi sunt cunoscute. Cert este că:

1. Conform istoricului de rol al imobilului, în „Registrul matricol manual din perioada 1942-1950” figurează ca proprietar Statul Român (fost urmeaza titlul si numele de familie a bunicului cu pronumele prescurtat ). O decizie administrativa cu ocazia preluării nu s-a întocmit. Faptul că imobilul se regăsea în patrimoniul statului in 1950, constituie o prezumţie relativă de preluare abuzivă – deci fara titlu [Capitolului I e) din Norma metodologica din 18/04/2003 de aplicare unitara a Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989]. Aceasta norma a fost cumva abrogata?

2. Conform „Declaraţiei globale pentru impunerea veniturilor proprietăţilor clădite şi assimilate lor”, din 08.03.1950, s-a plătit ultima oara impozitul pe acest imobil în anul 1950, iar în acelaşi an, în „Registrul matricol manual din perioada 1942-1950” figurează ca proprietar Statul Român.

Cum pot afla data şi modalitatea trecerii imobilului în proprietatea statului?
Primaria sustine ca nu poseda aceste date.

Roseline

Va referiti, cumva la Legea nr.10/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare? Ati revendicat acel imobil in termenele prevazute in legea sus mentionata?
Fiind vorba de Primaria Constanta, la ce adresa a arhivelor statului sa ma adresez?
Multumiri anticipate.

Imobilul a fost revendicat in termenul prevazut de legea 10/2001.

Roseline a scris:

Fiind vorba de Primaria Constanta, la ce adresa a arhivelor statului sa ma adresez?
Multumiri anticipate.

Imobilul a fost revendicat in termenul prevazut de legea 10/2001.

Daca asa stau lucrurile, atunci Primaria Constanta isi bate joc de dvs. si de Legea nr.10/2001, incalcand-o!
Daca notificarea a fost adusa la cunostinta primarului prin executorul judecatoresc, asta este procedura prevazuta de lege, inseamna ca acesta ignorand prevederile legale purtandu-va pe drumuri inutil. Sa presupun ca in momentul cand ati revendicat acel imobil, la cerere ati atasat acte care sa dovedeasca ca bunicii au fost proprietarii acestuia. Altfel, vi se respingea notificarea1
Suntem de aceasi parere. Primaria sustine ca nu are date asupra preluarii de catre Stat si pretinde dela mine si dela martori aceste date. Multumiri pentru compasiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trei acte vinzare imobil dar cu date diferite. care este valabil teodor badescu teodor badescu in 1950 bunicul meu a facut act vinzare cumparare de mina cu trei persoane la date diferite a unui imobil. de care se tine cont in justitie pentru revendicare ... (vezi toată discuția)
Expropriere in baza decretului 223/1974 coroborata cu legea 213/1968. everman everman Sunt de 25 de ani stabilit legal, prin casatorie in Germania. La plecare am fost obligat sa cedez imobilul din Bucuresti statului in baza Decretului 223/1974. ... (vezi toată discuția)
Revendicare lml lml Buna ziua, am dosar cu toate actele pt revendicarea unei case + teren si primaria constanta nu vrea sa-mi ia dosarul. In aceasta casa locuiesc Rromi(tigani). ... (vezi toată discuția)