avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare

Buna ziua,
am dosar cu toate actele pt revendicarea unei case + teren si primaria constanta nu vrea sa-mi ia dosarul. In aceasta casa locuiesc Rromi(tigani). Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lml , utilizator 17:45, 17 Februarie 2011
Daca va referiti la cerere de restituire a unui imobil preluat in mod abuziv in perioada 1944-1989, conform Legii nr. 10/2001 sunteti sarit din termen.

Daca vorbiti de revendicare, in sensul Codului civil, actiunea in revendicare imobiliara se adreseaza instantei de judecata, nu Primariei. Trebuie sa stabiliti cadrul procesual, sa timbrati la valoare, etc.

Va multumesc!
Nu ati fost prea explicit în expunere. Daca detineti un act de proprietate intentati o actiune in revendicare împotriva persoanelor care va ocupa fara drept imobilul. Daca autorii dvs. au fost deposedati abuziv la instalarea regimului comunist trebuia sa formulati notificare in baza legii 10/2001. Notificarea trebuia depusă in termen.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicarea imobilelor preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, formulate dupa intrarea in vigoare a legii nr. 10/2001 beci80 beci80 Buna Ziua, Eu sunt din Miercurea Ciiuc si am avut o casa care a fost preluat in mod abuziv de catre stat. Am aflat tarziu despre legea 10/2001 dar la ... (vezi toată discuția)
Preluare abuziva a unui imobil Roseline Roseline Mi s-a cerut de catre Primarie o declaraţie notarială cu privire la data până la care un imobilul notificat a fost deţinut în proprietate de familia ... (vezi toată discuția)
Proprietate & despagubiri M_G M_G As dori sa stiu daca urmatoarea situatie poate fi solutionata juridic sau altfel. Strabunica mea a detinut o casa (impreuna cu concubinul ei, cu care s-a ... (vezi toată discuția)