Eu sunt din Miercurea Ciiuc si am avut o casa care a fost preluat in mod abuziv de catre stat. Am aflat tarziu despre legea 10/2001 dar la primarie au spus sa depun dosarul si consilierii o sa decide sa accepte sau nu. In final dosarul meu a fost respins. Intrebarea mea ar fii ca exista sau nu posibilitatea unui proces impotriva primariei sau a statului pentru recuperarea terenului pentru ca imobilul a fost demolat.
Multumesc
Daca considerati ca merita, atunci puteti incepe un proces de revendicare a terenului.
:offtopic:
Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat pentru a treia oara pronuntarea unei decizii privind admisibilitatea actiunilor intemeiate pe dispozitiile dreptului comun, avand ca obiect revendicarea imobilelor preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, formulate dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 10/2001.
Din punct de vedere financiar merita pentru ca daca primesc inapoi terenul este foarte valoros pentru ca se poate construi pe ea si este aproape de centru orasului. Dar nu stiu daca merita din punct de vedere al reusitei procesului daca pot sa pierd procesul chiar daca si primaria a apreciat ca am dretul la acest teren numai ca am intarziat cu dosarul.
Legea 10/2001
flaviusnet
rezumand o revendicare facuta pe baza legii 10, actiune inceputa in urma refuzului primariei de a raspunde favorab il la pretentiile tatalui meu:
imobil ... (vezi toată discuția)