avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Notificare conf. legii10, si actiune de revendicare in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Notificare conf. legii10, si actiune de revendicare in instanta,proces civil..

Sunt propietarul unei case si teren, cumparate de la primarie in baza legii nr.85/1992.In anul 2001 asa zisii fosti propietari au revendicat casa si terenul in baza legii nr.10/2001, actionand pe doua cai: prin Notificare depusa la Primarie la legea 10/2001. si prin actiune in instanta pe drept civil..
Am castigat in instanta obtinand Hotarare definitiva si irevocabila,pe care am inaintat-o la Primarie pentru a-mi elibera Adeverinta necesara la Notariat pentru instrainarea(vanzarea casei si a terenului aferent).Primaria prin directia juridica imi comunica ca exista inregistrata la legea 10/2001, Notificare de revendicare care nu este inca solutionata si deci nu imi poate emite Adeverinta necesara vanzarii casei.Am inaintat mai multe solicitari,audiente,dar fara rezultat.
Doresc sa actionez Primaria in judecata pe contencios administrativ si sa solicit instantei sa dea o hotarare ca in termen de 30 de zile sa solutioneze dosarul de revendicare si sa -mi emita Adeverinta necesara, sau sa solicit instantei sa dispuna anularea Notificarii si Inchiderea Dosarului ca o cerere nefondata?
Va rog sa fiu ajutat in formularea corecta a cererii in fata instantei de judecata pentru a rezolva situatia devenita urgenta..sunt nevoit sa vand casa..
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: domnfane , utilizator 11:44, 29 Septembrie 2016
banuiesc ca sentinta irevocabila pe care o detineti este o sentinta prin care s-a respins revendicarea pe drept comun pe motiv ca trebuie urmata procedura speciala prevazuta de legea 10/2001
Parerea mea este ca nu veti avea castig de cauza cu acest proces. Primaria nu are motive legale si nici competenta de a anula o notificare, si nici instanta nu poate face acest lucru. In ceea ce priveste solutionarea dosarului pe baza legii 10/2001, primaria nu este singura institutie care se ocupa de aceste cereri- posibil ca dosarul de revendicare sa nu mai fie la ei, ci la ANRP
In hotararea irevocabila ,Instanta a dispus ca reclamantii nu au facut dovada ca au detinut acte de propietate si ca ,actiunea nu se incadreaza in prevederile Legii10/2001,deci nu au fost propietarii casei si a terenului.Mentionez ca la acest proces a participat ca parte in proces si Primaria capitalei prin consilier juridic.Hotararea irevocabila am inaintat-o, legalizata la dosarul de revendicare,iar la audientele la care am fost, la directia juridica de mai multe ori, mi s-a comunicat ca dosarul cu notificarea este in Comisie pentru solutionare si au trecut ani si tot nu s-a solutionat.La dosarul de revendicare la Primarie reclamantii au depus aceleasi acte ca la proces..nimic nou.Mi s-a spus ca dosarul nu va merge la ANRP deoarece se va solutiona prin respingere la directia juridica la Comisie si sa astept soliutionarea.
La aceste noi precizari, daca puteti sa ma ajutati cu idei sau sfaturi de specialitate.
Multumesc.
Oare nu poate nimeni sa-mi ofere un raspuns dupa precizarile pe care le-am facut..??
In hotararea definitiva si irevocabila instanta precizeaza ca reclamantii nu au facut dovada cu inscrisuri si acte de propietate ca ar fi propietari..ca actiunea nu se incadraza in legea 10/2001.
Si atunci Primaria capitalei cu Hotararea legalizata la dosar, de ce nu solutioneaza dosarul de 15 ani?
Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Am studiat legea 544/2001..ref. la informatii de interes public..dar in final cum redactez catre instanta, cererea de chemare in judecata? fata de precizarile pe care le-am facut anterior.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Ref. act vanzare-cumparare imobil.. AKM AKM 1.La incheierea actului de vanzare cumparare a unui imobil pe langa actele de propietate(si altele) la notariat este obligatoriu sa se prezinte de catre ... (vezi toată discuția)
Imobil revendicat cu legea 10/2001,doresc sa-l vand .. AKM AKM Locuiesc in Bucuresti, intr-un imobil pe care l-am cumparat in anul 1995 cu legea 85/1992,obtinand si titlul de propietate pe teren.In anul 2001,in baza legii ... (vezi toată discuția)
1/2009 Kaonedit Kaonedit Incep prin a-mi scuza nepriceperea in domeniul acesta,(legi,aplicarea lor,etc). Cred ca raspunsul la aceasta intrebare va face lumina in mintea mai multor ... (vezi toată discuția)