avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicarea imobilelor preluate in mod abuziv in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicarea imobilelor preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, formulate dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 10/2001

Buna Ziua,

Eu sunt din Miercurea Ciiuc si am avut o casa care a fost preluat in mod abuziv de catre stat. Am aflat tarziu despre legea 10/2001 dar la primarie au spus sa depun dosarul si consilierii o sa decide sa accepte sau nu. In final dosarul meu a fost respins. Intrebarea mea ar fii ca exista sau nu posibilitatea unui proces impotriva primariei sau a statului pentru recuperarea terenului pentru ca imobilul a fost demolat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:08, 12 Iunie 2008
Trebuie sa consultati un avocat care sa vada actele pe care le aveti si care sa fie in masura sa aprecieze sansele de reusita...
Primaria probabil v-a respins cererea pe legea 10/2001 pentru ca ati introdus-o tardiv.
Am consultat un avocat dupa ce am fost refuzat la primarie dar el a spus sa gasesc un motiv pentru care nu am putut preda dosarul in timp. Nici el nu stia care este un motiv cu care tribunalul da curs procesului.A spus ca cineva din Vlahita a gastigat un asfel de proces dar nu stie care era motivul cu care tribunalul a acceptat cerea de restituire atunci eu de unde sa stiu:D
Am auzit ca aceste procese sunt gratuite trebuie platit numai avocatul este adevarat?
Multumesc!
Daca nu ati depus cerere in termen legal, nu mai puteti beneficia de prevederile Legii 10/2001 si sa fiti scutit de la plata taxei de timbru.
Daca faceti revendicare pe Codul civil pentru teren, cererea trebuie timbrata la valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea contravalorii constructiilor demolate alexaama alexaama Am facut notificare in baza Legii nr. 10/2001 pentru [u][b]restituirea in natura [/b][/u]a imobilului -constructie si teren in suprafata de 9253 mp - preluat ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 flaviusnet flaviusnet rezumand o revendicare facuta pe baza legii 10, actiune inceputa in urma refuzului primariei de a raspunde favorab il la pretentiile tatalui meu: imobil ... (vezi toată discuția)
Notificare conf. legii10, si actiune de revendicare in instanta,proces civil.. AKM AKM Sunt propietarul unei case si teren, cumparate de la primarie in baza legii nr.85/1992.In anul 2001 asa zisii fosti propietari au revendicat casa si terenul in ... (vezi toată discuția)