avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate & Despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate & Despagubiri

As dori sa stiu daca urmatoarea situatie poate fi solutionata juridic sau altfel.

Strabunica mea a detinut o casa (impreuna cu concubinul ei, cu care s-a casatorit ulterior, inainte de a fi expropriata). In perioada comunista ei au fost deposedati de respectivul imobil si fortati sa se mute intr-un apartament. Terenul pe care s-a situat acest imobil nu a fost ocupat de nici o constructie decat dupa 1989.
Familia mea a facut anumite demersuri pentru a afla daca putem beneficia de anumite reparatii dar probleme legate de alte proprietati, mai importante, au amanat indefinit o actiune concreta din partea noastra in aceasta chestiune.

Din informatiile pe care le am sotul stra-bunicii mele nu a avut urmasi.
As dori sa stiu daca putem intreprinde ceva in aceasta problema si daca am putea obtine despagubiri pentru casa sau terenul confiscate de regimul comunist. Daca da, care sunt ceile de urmat. Avem o serie de documente pentru a atesta dreptul la proprietate asupra acestui imobil.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:59, 21 August 2010
S-a facut notificare in baza Legii 10/2001?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren confiscat de comunisti vvvv vvvv Buna ziua. Am o problema. Strabunicul meu, avea o casa, casa ce era situata pe un teren cu o suprafata totala de 400 m.p. Comunistii in schimb i-au ... (vezi toată discuția)
Act semnat de o persoana decedata noiklosa noiklosa Am gasit un act ciudat, as spune. Este vorba despre un act de mana, proces verbal de predare-primire semnat intre un evaluator al statului si o persoana ... (vezi toată discuția)
Revendicare RADU1983 RADU1983 strabunicului meu i-a fost confiscat un teren de catre comunisti. la momentul confiscarii i s-a facut un proces verbal in care se specifica decat supratafata ... (vezi toată discuția)