avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare

strabunicului meu i-a fost confiscat un teren de catre comunisti. la momentul confiscarii i s-a facut un proces verbal in care se specifica decat supratafata terenului.
ca si martori ar putea fi adus un vecin, fosta sotie a bunicului, fratele bunicului, un verisor al bunicului si insusi bunicul.

mentionez ca strabunicul a fost si condamnat la puscarie in momentul confiscarii (deoarece a refuzat sa il cedeze)

este posibila revendicarea acestui teren?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:33, 5 Mai 2008
Din 1991 pana in 2005 au fost mai multe legi prin intermediul carora sa se poata revendica imobilele confiscate abuziv in perioada 6 martie 1945- decembrie 1989. A facut cineva vreo cerere in acest sens?
Se poate verifica cine este inscris in Cartea Funciara. NU toate preluarile abuzive s-au operat in C.F. Poate aveti noroc si in C.F. figureaza proprietar strabunicul dumneavoastra.
din pacate nu a facut nimeni nicio cerere pana acum.
in caz ca nu este inscris la CF nu se mai poate face nimic?

cum pot afla daca e sau nu inscris in CF?
RADU1983 a scris:

cum pot afla daca e sau nu inscris in CF?

Luaţi legătura cu un expert topo pentru identificarea terenului din PV pe care-l deţineţi. Apoi, după ce îl veţi identifica după nr. top şi CF, faceţi o cerere la Biroul de carte funciară pentru a studia la arhivă cartea funciară în care ar figura terenul respectiv.
Abia după aceea, postaţi pe forum ce aţi descoperit pentru a găsi soluţia cea mai bună...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren rodicac rodicac Am de la tatal meu act de vanzare cumparare din 1947 a unui teren,dar care nu figureaza in registrul agricol de la primarie,din vremea aceea.L-am notificat in ... (vezi toată discuția)
De ce nu mi s-a aprobat intabularea la tot terenul mostenit? ionut daniel ionut daniel Buna ziua,am mostenit un teren de o suprafata de 12700 mp din care 1000 mp curti contructii si .,din care OCOT a aprobat dupa succesiune pentru intabulare ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)