avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... de ce nu mi s-a aprobat intabularea la tot terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

de ce nu mi s-a aprobat intabularea la tot terenul mostenit?

Buna ziua,am mostenit un teren de o suprafata de 12700 mp din care 1000 mp curti contructii si .,din care OCOT a aprobat dupa succesiune pentru intabulare doar 8700 mp .Acest teren a fost revendicat cu legea 18/91.Pe extrasele vechi(sunt doua) din cartea funciara apare asa:
pe primul extras doua numere topo :
1. 1000mp curti contructii
2. 10132mp gradina
proprietari strabunicii mei

pe al doilea extras sunt 3 numere topo:
1. 4100mp arabil
2. 7500mp gradina
3. 1000mp pasune
aici sunt 15 proprietari din care strabunicii au avut 8/24 parte din tot.

Nu stiu cu ce suprafata a intrat bunicul meu in CAP,dar stiu ca a revendicat in '94 doar 12700 mp,si nu stiu de ce nu a nu a probat OCOT.As putea primi si eu un raspuns va rog? sa stiu si eu ce s-a intamplat.A gresit ceva topograful?
Cel mai recent răspuns: ionut daniel , utilizator 22:50, 26 Mai 2011
Banuiesc ca aveti acasa o documentatie cadastrala ... care este suprafata totala masurata?
Pentru ce suprafata de teren aveti act de proprietate?
pe titlu de proprietate care a apartinut bunicului meu este trecuta sufrafata de 12700 mp.Pe documentatia cadastrala facuta pentru succesiune apare suprafata masurata de 8400 mp.Pe aceasta suprafata am facut intabularea de 8400 mp dar de ce nu s-a putut face pe toata suprafata trecuta in TP a bunicului meu,mai ales ca terenul exista .
Au fost doua cereri una pentru suprafata masurata de 8400 si una pentru 4300.aceea de 8400 a fost aprobata iar acea de 4300 a fost refuzata de Ocot.
Daca pe titlul de proprietate care a apartinut bunicului este trecuta suprafata de 12700 mp, iar pe documentatia cadastrala apare suprafata masurata de 8400 mp, logic, reiese faptul ca suprafata reala este cea de 8400mp, respectiv atat cat vi s-a inscris in cartea funciara.
Daca va uitati pe incheierea de respingere (pentru suprafaţa de 4300mp) trebuie sa fie mentionate undeva in partea de sus, deasupra cuvantului "dispune", motivele pentru care s-a respins cererea de inscriere. Daca nu mai exista o alta documentatie cadastrala pentru restul de suprafata, respingerea s-a facut motivat de inexistenta acesteia. Cititi incheierea si spuneti-ne si noua ce scrie acolo!
sigur a gresit topograful! si numai pentru fptul ca nu va explicat despre ce este vorba!
la OCPI (OCOT nu mai e de multi ani) gasiti o lista cu autorizati cadastru, sau va inscrieti la o audienta - daca ternul "exista" va trebui sa refaceti dosarul de intabulare si evident sa refaceti succesiunea #-o

Alte discuții în legătură

Cum pot intabula ce mi s-a respins? ionut daniel ionut daniel .......Documentatia cadastrala anexata cererii a fost intocmita pentru intabularea dreptului de proprietate in favoarea numitei.....pentru terenul in ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren luissiana luissiana Buna ziua. am un titlu de proprietate din 1996 pe un teren agricol de cca 6000 mp -un singur lot.Ulterior titlul a fost modificat in sensul ca raman pe acel ... (vezi toată discuția)