avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare mostenire

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au fost confiscate, el fiind declarat in 1952 chiabur si trecut in tabelul de chiaburi din comuna in care locuia. A avut 3 copii, 2 fete si un baiat, una dintre fete fiind bunica mea dupa tata. Bunica mea a murit in 1998. In prezent traieste doar fratele bunicii mele, iar fiica lui, imputernicita de la inceput de tatal ei, a facut cerere de revendicare asupra bunurilor ramase de la strabunicul meu, dar nu a anuntat pe nimeni. Intamplator, renovand casa care a fost a bunicii mele am gasit certificatul eliberat de arhivele statului in 1991, in care sunt trecute toate bunurile pe care le-a avut strabunicul meu, inclusiv 25 ha teren arabil. Cand am sunat-o pe matusa mea, a spus ca a primit numai o parte din cele 25 ha, mai exact 5 ha pe care le-a impartit cu baiatul surorii bunicii mele si ca tatal meu nu are niciun drept acolo, iar nu inteleg de ce. I-am cerut titlul de proprietate pe teren, deoarece nici bunica mea, nici tatal meu nu au dat vreun act prin care sa isi cedeze drepturile asupra mostenirii de la strabunicul meu, dar nu doreste sa imi trimita nimic. Acum sustine ca nu exista titlu de proprietate si daca vreau sa il caut eu. La primaria comunei in care au fost inregistrate bunurile strabunicului meu, matusa mea este consilier, si nu primesc niciun raspuns la cererile mele de a mi se da informatii cu privire la aceste bunuri. Au trecut multi ani, de cand s-au dat aceste terenuri si nici bunica mea, nici tatal meu nu au stiut nimic. Banuiesc ca dorea sa ramana asa, pana cand datorita lipsei tatalui meu sa poata sa devina ea proprietara si pe partea lui de mostenire. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac si cum pot sa aflu unde si cand s-au retrocedat aceste bunuri, la care si tatal meu are dreptul in egala masura cu cei doi verisori ai lui. Va multumesc anticipat !
Din pacate doar cei care au formulat cerere de reconsttuire a dreptului de proprietate in termenul legal pe legea 18/1991 pot primi teren .Dvs. sau tatal dvs. nu mai aveti dreptul daca nu ati formulat cerere la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Mostenire tgf tgf Strabunica dinspre tata a decedat iar o matusa, sora tatalui are toate actele, cum pot deveni si eu mostenitor al unei supraf de teren agricol? precizez ca ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)