avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Strabunica dinspre tata a decedat iar o matusa, sora tatalui are toate actele, cum pot deveni si eu mostenitor al unei supraf de teren agricol? precizez ca matusa doreste sa vanda acel teren. Bunicul, bunica, tata sunt decedati de aprox 10-15 ani si acea matusa nu ma recunoaste de mostenitor, pot vorbi cu notarul public la care este arondata comuna sau trebuie sa ma adresez instantei.? Ce ma sfatiuti?
Cel mai recent răspuns: tgf , utilizator 18:18, 5 Ianuarie 2012
Mergeti la notar si deschideti succesiunea pur si simplu, va da lista de acte si incepeti procedura
Matusa nu poate vinde daca nu este facuta succesiunea. Cand a decedat strabunica dvs?
Pentru dezbaterea succesiunii aveti nevoie de certificat de deces in original, actele de proprietate ale bunurilor imobile, acte de stare civila din care sa rezulte relatia de rudenie intre dvs si decedata, certificate fiscale pentru bunurile imobile. Daca strabunica a decedat recent mergeti si dati o declaratie de acceptare a succesiunii la orice notar, daca a decedat inainte de 1 octombrie aceasta trebuie facuta intr un termen de 6 luni de la decesul dansei, daca a decedat dupa 1 octombrie aceasta declaratie o puteti face in termen de un an. Daca a trecut mai mult de la decesul dansei trebuie sa fi acceptat tacit succesiunea, facand acte de administrare a patrimoniului succesoral.
In caz de neintelegere cu ceilalati mostenitori cu privire la calitatea dvs de succesibil sau cu privire la intinderea masei succesorale, notarul public competent, cel din circumscriptia judicatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu, va elibera o incheiere care este obligatorie si prealabila, pentru a va adresa instantei.
strabunica a decedat in 1970 dar in anul 1991 pe legea fondului funciar sa cerut retrocedarea in natura a suprafetei de teren de 10 ha si s-a eliberat act de proprietate pe numele strabunicei chiar daca cerea a fost facuta de un unchi dar eu nu am actul de deces in original si nici actul de proprietate , in schimb un prieten a vrut sa cumpere terenul si mi-a spus tot, astfel am aflat.
precizez ca unchiul respectiv a facut cere si in numele lui si a cerut tot 10 ha fiindca asta era suprafata maxima de retrocedare si deaceia a cerut pe numele strabunicei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)