avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate Lelilelian

Activitate Lelilelian

pai atunci legea este discriminatorie,sa luam caz ipotetic doua persoane cu 33 ani unul se poate pensiona pe 30 august conform legii 263 ,iar celalalt pt ca nu are stagiul contributiv complet nu pe 2 septembrie conform legii 360
daca cei 40 ani sunt real contributivi,aveti asa:15 ani pt care se vor acorda pct de la 25-la 30 0.5 pct/an,dela 30-35 0.75 pct/an, 35-40 1 pct /an
Si atunci cum emit decizii de recalculare a pensiei in august cf acestui articol,este legal?
art 144 din legea 360 este in vigoare?
CORECT,pe langa faptul ca vor avea o gramada de procese pt discriminare,vor avea multe procese cu oamenii care au platit conform legislatiei in vigoare(15 % indiferent de forma în care se realizează aceste venituri, de fondul din care se plătesc şi de durata contractului de muncă)iar dupa 1992 cf decret 49/1992 cand se platea CAS diferentiat
imi cer scuze nu detin cunostinte juridice,legea nr19/2000 s-a aplicat retroactiv?
art.2 din decretul 389/1972 aflat in vigoare prevede clar pt ce nu se datoreaza contributii,deci pt restul se plateau contributii
parerea mea este ca plata cas pt perioadele suplimentare tb sa se faca din fondul contributiilor de statconform legislatiei in vigoare la aceea data,iar statul doar nu e prost "sa-si taie craca" de sub picioare.Dragii nostrii guvernanti au grija sa tina in productie generatia "decreteilor" al caror numar este foarte mare si care din motive obiective nu reusesc sa atinga stagiul complet contributiv
multumesc frumos pt raspuns ,insa mi se pare o mare nedreptate ca doua persoane in aceeleasi conditii una sa se poata pensiona pe legea263 iar alta nu dupa 1 sept pe 360 deoarece nu indeplineste stagiul contributiv de 35 de ani,perioada suplimentara fiind considerata necontibutiva
buna ziua din nou, si atunci care a fost rostul acestor cas marite fata de conditiile normale?.inteleg cat timp a fost cas 15% dar cand s-a diferentiat cred ca a fost alta treabasi s-au platit.