am primit recalcularea la pensie si am urmatorele date:
- perioada de lucru efectva = 40 ani din care 10 ani au fost in grupa 1-a
- vechime 50 ani din care - 40 ani contributiva si 10 ani necontributiva
- am primit 11 puncte de stabilitate
deci 10 ani au fost considerati necontributivi desi pentru cei 10 ani de grupa 1-a au fost platiti contributie suplimentara.
CE TREBUIE SA FAC EFECTIV PENTRU A FI CONSIDEATI SI CEI 10 ANI CONTRIBUTIVI ( si sa recuperez toate drepturile ce decurg de aici)
va rog un raspuns cat mai urgent deoarece timpul este scurt.
Nu aveti nimic de facut , e prevedere a Legii ca suplimentul de ani datorat grupelor NU este purtator de puncte de stabilitate . Pentru ca s-au platit contributii suplimentare s-au primit puncte de pensie suplimentare . Nici in justitie nu ati avea succes , judecatorul trebuie sa judece pe legile in vigoare , bune sau proaste . Ceea ce doriti dvs. s-ar putea face numai prin modificarea Legii in Parlament . Prin urmare , abordati un parlamentar si convingeti-l sa depuna o initiativa de modificare a acesteia la Parlament .
pai atunci legea este discriminatorie,sa luam caz ipotetic doua persoane cu 33 ani unul se poate pensiona pe 30 august conform legii 263 ,iar celalalt pt ca nu are stagiul contributiv complet nu pe 2 septembrie conform legii 360
S-a platit c.a.s pentru acel spor de 10 ani ? NU. .. este un spor acordat celor care au lucrat in grupe de munca/conditii speciale ori deosebite de munca.
Legea nu este discriminatorie pentru ceva ce nu s-a achita c.a.s.