avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate iHazABike

Activitate iHazABike

Multumesc pentru raspuns
@ausfahrt Da, initial am cerut asociatiei in urma cu mai bine de un an poate doi, sa respecte acel articol, insa au refuzat, motiv pentru care m-am si adresat primariei.
Buna ziua,
Am depus la primarie o sesizare scrisa in care atrageam atentia asupra unui articol din Legea nr. 196/2018, articol pe care Asociatia de proprietari nu il respecta.

Sesizarea mea a ajuns neanonimizata tocmai la Asociatia de proprietari fiind apelat telefonic de catre asociatie, sa-mi spuna ca stiu cine a facut sesizarea si in plus mi-au trimis si pe email o fotografie a sesizarii mele, repet cu numele meu complet.

Eu consider inacceptabil si ilegal ceea ce au facut angajatii primariei, dar as vrea sa aud si parerile dvs.

Multumesc

Buna ziua,

Conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, la art. 20 alin (1) si art.20 alin (2) Asociatia de locatari este obligata sa detina un cont bancar si sa afiseze datele acestui cont la avizier, astfel ca proprietarii sa poata face plata cheltuielilor si prin transfer bancar.

Am cerut Asociatiei de proprietari sa ne comunice datele contului si ni s-a transmis ca citez: "asociatia mai sus mentionata nu are cont deschis la nici o banca , motivul fiind datoriile locatarilor catre terti."

Este posibil ca asociatia sa functioneze fara sa detina un cont bancar?

Multumim,
C.