avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate AnutaCori

Activitate AnutaCori

Răspuns la discuția Cum pot evita succesiunea?
Aveti dreptate, insa tema acestei discutii nu este despre vina sau greselile tatalui si nici despre scuzele pe care fiecare si le poate gasi.
raluk0207 a scris:

Bine, dar asta nu îl exonereza pe tânărul bărbat, de folosirea protecției. Chiar și pentru bolile cu transmitere sexuală.
În sfârșit, acum discuția e tardivă....

Răspuns la discuția Cum pot evita succesiunea?
Buna ziua! In viata unui om exista si relatii nepotrivite, in care un barbat foarte tanar, care isi doreste doar o relatie de moment, nu pentru tot restul existentei, poate fi mintit ca ea (cu multi ani mai in varsta) nu poate avea copii. Apoi, cand apare sarcina , el nu are nimic de zis. Copiii ar trebui sa apara cand ambii parinti sunt pregatiti sa il iubeasca, nu cand tatal are 20 de ani si este nepregatit pentru viata. Exista si astfel de intamplari sau lectii de viata, din pacate.
Acel descendent nu face parte din viata lui, decat in acte.
raluk0207 a scris:

Mi-a plăcut asta cu "Tatal meu mai are un copil nascut cu mult timp inaintea casatoriei cu mama, fara acordul sau (insa recunoscut in acte)".
E interesant cum copiii sunt conceputi și născuți fără acordul unuia dintre părinți.

Răspuns la discuția Cum pot evita succesiunea?
Va multumesc pentru raspuns! In situatia in care tatal meu va instraina toate proprietatile in timpul vietii, vor mai exista conditiile deschiderii succesiunii? Ma tem ca in situatia unei dezbateri a mostenirii, celalalt descendent ar putea contesta vanzarea sau donatia.
Va intreb, deoarece am gasit acest text in site: "Totuşi, dacă prin testament sau donaţii făcute în timpul vieţii, defunctul a încălcat rezerva moştenitorilor legali, aceste liberalităţi excesive vor putea fi reduse."
De asemenea, articolul 1086 din CodulCivil/2009: "Rezerva succesorală este partea din bunurile moștenirii la care moștenitorii rezervatari au dreptul în virtutea legii, chiar împotriva voinței defunctului, manifestată prin liberalități ori dezmoșteniri."
Poate fi mai sigura si neatacabila in justitie (in virtutea rezervei succesorale) vanzarea catre o persoana care nu este ruda, iar ulterior revanzarea/donatia dinspre terta persoana catre mine? Stiu ca este costisitor acest demers. Multumesc!
Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca exista o modalitate sigura prin care casa parintilor mei obtinuta in timpul casatoriei sa nu faca obiectul succesiunii (candva, in viitor). Tatal meu mai are un copil nascut cu mult timp inaintea casatoriei cu mama, fara acordul sau (insa recunoscut in acte) si nu doreste ca acesta sa ii fie mostenitor. Multumesc anticipat pentru raspuns!