avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate CristinaIonescu44

Activitate CristinaIonescu44

Multumesc

Alexandru Surcel a scris:

De asemenea, puteți ataca și HCL-ul respectiv conform Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, pe motiv că reprezintă un exces de putere, că se adaugă la lege printr-un act normativ cu o valoare inferioară și conține norme abuzive, discriminatorii (vi se cere ca proprietar de câine practic să spălați domeniul public, în timp ce față de proprietarii de mașini, care produc o poluare mult mai agresivă, inclusiv pete de ulei de motor pe asfalt, scurgeri de benzină, apă cu care s-a răcit motorul etc. nu există astfel de cerințe) și inaplicabile (toată discuția despre măturică, în condițiile în care nici nu există măturici speciale pentru aceasră utilizare, ci doar niște clești). Art. 7 alin. (1/1) al acesteia precizează că procedura prealabilă e imprescriptibilă în cazul actelor administrative normative. Taxa judiciară de timbru este de 50 de lei, care s-ar adăuga la cei 20 de lei corespunzând plângerii contravenționale. Ar fi, e adevărat separat, dar o hotărâre definitivă de anulare a HCL v-ar deschide posibilitatea revizuirii unei eventuale hotărâri definitive defavorabile asupra plângerii contravenționale. Dacă nu aveți timp să mergeți în instanță puteți cere judecarea în lipsă.

Multumesc din suflet.

gi-jane2 a scris:

Nu au dorit inlocuirea amenzii cu un avertisment.

asta poate face instanta la cerere.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au dorit inlocuirea amenzii cu un avertisment. Am fost expediata direct:"puteti face contestatie". Voi face sigur..macar sa-mi exprim parerea. Ironia e ca am cautat peste tot si nu sunt maturici si faraș special luate din magazinele specializate..doar un soi de clesti..dar sigur iau amenda si pentru ala .. Ha ha . Unde s-a ajuns..si daca nu as fi strans..doar pentru simplu motiv ca nu suport sa vad pe jos excrementele respective..Trist..incerc sa nu ma uit in "curtea" vecinului ca nu imi sta in caracter..dar bichonii..nu ca am ceva cu rasa respectiva..ci cu stapanii care ii lasa liberi si macar o data nu strang.(ma refer strict la cei cunoscuti mie). Capul sus: ce nu ne doboara, ne intareste!

gi-jane2 a scris:

vezi... faceti contestatie. una ca e de talie mica :) si 2 ca strangeti , ca asta e scopul, nu sa purtati maturica cu dvs.
ar fi pacat sa nu faceti.
solicitati anularea pv-ului, argumentati frumos si in subsidiar, inclocuirea amenzii cu avertisment.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu l-a masurat. Am masurat o eu aseara. 49 cm. Deci undeva la limita. Amenda e in valoare de 300 lei. Scopul e sa strang..problema mea daca strang cu mana sau cu maturica. Aveti dreptate..cu maturica..dupa ce fac cu ea murdara pana ajung in casa sa o spal. Cel mai mult ma deranjeaza nu amenda in sine, ci faptul ca nu stiam. Nu a fost vorba de rea intentie..atata timp cat mereu strang dupa caine..
Multumesc

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, din pacate rezulta ca nu ati respectat HCL-ul, ceea ce face ca fapta dvs. contraventionala sa fie retinuta corect de Politie. Daca nu aveti alte motive de contestare. acestea nu va vor ajuta.

Deci datorita acestei hotarari locale, nu am baza legala pentru a depune contestatie nu?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua,
La art. 16 lit f din HCl se instituie obligativitatea purtarii botnitei pentru cainii de talie mijlocie si mare iar la lit g se prevede obligatitivatea detinerii maturii

Buna ziua. Azi am fost oprita de politia locala si am primit amenda pentru ca nu aveam matura si faraș, aveam doar pungile specifice. De asemenea nu avea botnita, fiind husky.
In HCL 260/2018 cap 6, alin 7, lit f -Galati ar fi stipulate aceste lucruri dar in articolul 34 posesorii de animale de companie au urmatoarele obligatii in timpul plimbarii animalelor pe domeniul public:
– sa detina asupra sa materialele necesare pentru curatarea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice ( pungile de plastic sunt suficiente );
In Monitorul Oficial nr. 146 din 27 februarie 2014 a fost republicata O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi
NU ESTE OBLIGATORIU CA TOATE ANIMALELE DE COMPANIE SA POARTE BOTNITE, decat cele mentionate la Art 1 lit a) si b). Iar Husky nu face parte din listele respective.
AGENTII DE POLITIE NU AU CALIFICAREA SA DIFERENTIEZE RASELE CANINE DUPA CRITERIUL AGRESIVITATE.
In cazul de fata, cand cele 2 se contrazic, eu ce pot face? Am baza legala pentru a depune contestatie?