avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate Gabi974

Activitate Gabi974

Pentru că eu am o copie după contract, cele cinci exemplare ale contractului le are samsarul pentru a le trece prin financiar dar acesta nu a înregistrat mașina la financiar pe numele său. Deci ceaai simplă metodă din punctul meu de vedere ar fi să obțin o hotărâre cu care să îmi înregistrez mașina la fisc și la poliție.

Av. Liviu Voinea a scris:

Aveti deja contract,de ce ar pronunta instanta o hotarare care sa tina loc de contract?

... proprietarii bunurilor care înstrăinează mijloace de transport nu trebuie să prezinte certificatul de atestare fiscală în cazul în care pentru înstrăinare utilizează formularul de contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport aprobat prin ordin al ministrului potrivit dispozițiilor legale în vigoare.

Bună ziua, nu aș putea să obțin în instanță o hotărâre care să țină loc de contract având în vedere că, conform modificărilor aduse la codul fiscal, bunurile mobile nu mai șut grevat de eventualele datorii deci nu mai este nevoie de certificat fiscal ci doar de transcrierea de la fiscul lui la al meu. Menționez că el nu a înregistrat-o la fisc pe numele lui iar cel de la care a cumpărat-o a scos-o de la financiar pe data de 09.06.2021 deci la auto nu se datorează impozit acesta fiind plătit de fostul proprietar.

Av. Liviu Voinea a scris:

Aciune in instanta pt a-l obliga sa va elibereze fiscalul.

Bună ziua, am cumpărat o mașină de la un samsar din Câmpina care o cumpărase de la cineva din București. Deși a spus că după ce primește fiscalul de la cel din București îmi dă și mie fiscalul acum nu mai vrea să îmi dea fiscalul spunând că nu poate să mi-l dea pentru că are datorii deși după noul cod fiscal bunurile mobile nu mai sunt grevat de eventualele datorii ale proprietarului. Menționez că am actele mașinii în original și copii după contractul dintre mine și samsar și dintre samsar și fostul proprietar precum și după CIurile acestora. Date fiind cele menționate ce soluții aș avea pentru a îmi inmatricula mașina. Menționez că am cumpărat-o pe 9.06.2021 iar fostul cumpărător a scos fiscalul în aceeași zi, samsarul ne având la momentul acela decât o poză a contractului cu viza de la financiar.
Bună ziua, am cumpărat o mașină de la un sa sar din Câmpina care o cumpărase de la cineva din București acesta fiind proprietar în acte. Samsarul nu apucase să primească fizic fiscalul de la proprietarul din acte întrucât acesta îl scosese în ziua în care am cumpărat eu mașina și îi trimisese samsarul ui o poză cu acesta. În consecință eu am o copie a contractului dintre sa sar și proprietarul din acte, o copie a cărților de identitate ale celor doi o copie a contractului semnat de mine cu samsarul și actele mașinii (talon și carte de identitate) în original. Problema a apărut la câteva zile când samsarul mi-a comunicat că nu îmi dă fiscalul pentru că are datorii. I-am explicat că nu contează că din 2021 mașina nu mai este grevată de datorii dar tot nu vrea să finalizăm actele. În ce formulă ar trebui să mă adresez justiției și ce ar trebui să solicit pentru a obține o hotărâre judecătorească, care să mă ajute să trec mașina pe numele meu. Mulțumesc anticipat