avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate Gâscă-Eremia Stoica

Activitate Gâscă-Eremia Stoica

Am lucrat în învățământ timp de 46 de ani ca profesor de matematică (1973-2019) și director de școală (1990-2013). M-am pensionat la 1 septembrie 2013.
La pensionare am solicitat unității școlare unde am funcționat compensarea in bani a concediului de odihnă neefectuat, dar mi s-a comunicat că nu am zile de concediu de odihnă neefectuat, deși numai în perioada 2010 -2019 au fost cca 350 de zile ca urmare a necesității rezolvării unor probleme în timpul vacanțelor școlare și care impuneau prezența subsemnatului.
În urma sesizării Inspectotatului Teritorial de Muncă mi s-au plătit doar 44 de zile din perioada 2013-3019, perioadă în care nu am mai fost director de școală. Precizez că in această perioadă am mai multe zile de concediu neefectuat.
Din cuza stării de sănătate (am o afecțiune cardiacă severă), nu am putut apela la instanța de judecată în perioada pandemiei.
Aș vrea să știu dacă pot face acest lucru acum și cum trbuie să procedez pentru obținerea drepturilor ce mi se cuvin.
Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat un banner publicitar de mari dimensiuni. Era nevoie dre acordul proprietarilor?
În ce condiții se poate relua judecarea unei cauze dacă a fost retrasă plângerea prealabilă formulată inițial?