avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat ...

Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat un banner publicitar de mari dimensiuni. Era nevoie dre acordul proprietarilor?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:44, 2 Mai 2022
Articolul 39
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
latka, utilizator
Da, este nevoie de acordul proprietarilor, conf. L nr. 196, art. 38 (2). Suma /sumele obtinute intra in asociatiei si alimenteaza numai fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si nu se platesc proprietarilor - coform prev. art. 70 din aceeasi L nr. 196 / 2018.
Fatada blocului reprezinta parte comuna ,si utilizarea exclusiva a unei parti ,lehgal se poate realiza numai cu acordul vecinilor,al asociatiei de proprietari prin incheiere de raport juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fatada si trotuarul de garda constituie tot proprietate comuna ... copou88 copou88 Fatada si trotuarul de garda constituie tot proprietate comuna in cazul blocurilor de locuinte? Citisem tot aici, pe forum, ca fatadele erau considerate parte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la parterul blocului unde locuiesc este o societate ... Elena Cristina088 Elena Cristina088 Buna ziua! La parterul blocului unde locuiesc este o societate care si-a instalat un panou de schimb valutar, fiind prins de pereții blocului fara a cere ... (vezi toată discuția)
Bina ziua, locuiesc intr-un imobil nou, urmeaza sa fie racordat ... aurash29 aurash29 Bina ziua, Locuiesc intr-un imobil nou, urmeaza sa fie racordat la curent prin Enel. Enel a cerut acordul tuturor proprietarilor pentru a i stala postul trafo ... (vezi toată discuția)