avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fatada si trotuarul de garda constituie tot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fatada si trotuarul de garda constituie tot proprietate comuna ...

Fatada si trotuarul de garda constituie tot proprietate comuna in cazul blocurilor de locuinte?
Citisem tot aici, pe forum, ca fatadele erau considerate parte a proprietatii comune potrivit HG 1588/2007. Legea 230/2007 a fost abrogata, insa, in 2018.

Si o a doua intrebare, in cazul in care raspunsul la prima intrebare este pozitiv. Modificarile aduse peretelui exterior (concret, o usa de acces din exterior in apartamentul situat la parter) intra sub incidenta art. 39 din Legea 196/2018?
art. 39 Modificările constructive şi utilizarea în alte scopuri a unor părţi sau elemente de construcţie ale condominiului, precum şi amplasarea de mijloace publicitare pe faţada şi/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereţi, scări interioare şi altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectaţi şi pe baza autorizaţiei de construire, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
copou88, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:24, 1 Martie 2023
Conform disp L nr 196/2018 exteriorul imobilului de locuit in comun=fatada reprezinta parte comuna
Trotoarul de garda care inconjoara imobilul in fapt reprezinta fundatia constructiei si este tot parte comuna
Executarea de modificari care implica schimbarea aspectului partii comune implica acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari ,necesita realizarea de proiect tehnic, autorizatie construire certificat d eurbanism care sa fie consemnate in cartea tehnica a constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat ... Gâscă-Eremia Stoica Gâscă-Eremia Stoica Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat un banner publicitar de mari dimensiuni. Era nevoie dre acordul proprietarilor? (vezi toată discuția)
Buna ziua, stam la parter si vrem sa ne montam tevile pt centrala ... biasimion biasimion buna ziua, stam la parter si vrem sa ne montam tevile pt centrala termica pe care am achizitionat-o. Pentru a nu face un intreg santier in casa ne este mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pentru demolarea si reconstruirea unui balcon la parterul ... ClaraE ClaraE Buna ziua! Pentru demolarea si reconstruirea unui balcon la parterul blocului mai este necesar acordul a 2/3 din proprietarii blocului sau se poate lua doar ... (vezi toată discuția)