Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Mariandvd

Activitate Mariandvd

Multumesc pentru raspuns. Cautam solutia cea mai rapida. Ce situatie? Esti de bunacredinta, cumperi terenul, ai acte doveditoare, cadastru, titlul de proprietate si totusi nu poti imprejmui terenul pentru ca exista deja un gard pe el care impedica accesul. Vecinul revendica si el terenul (5x165m), numai ca actele dumnealui sunt doar vorbe momentan.
Din ce am aflat despre teren, ar avea legatura si cu fratele dansului, care nu i-a dat semnatura pe el pentru acte si nu sunt chiar in relatii bune. Ma gandesc ca poate nici nu doreste sa mearga in instanta.
Urmeaza sa merg la primarie, acolo trebuie sa existe mai multe informatii legat de registrul agricol, la cine este trecut ca figureaza drumul de acces de 5 metri. De altfel trebuie facuta o somatie catre vecinul in cauza sa elibereze terenul in termen de 30 de zile. Somatie la care se adauga copie din care reise ca acei 5 metri sunt trecuti in acte.
O alta intrebare ar fi daca pot face o reclamatie pe motiv ca este blocat accesul pe terenul nou cumparat? Poate fi amendat pentru asta? Sigur ca este de preferat o mediere, o impacare, o solutie eficienta si rapida dar vecinul spune sa il dam in judecata si se bazeaza tocmai pe asta, ca este de durata si poate nu ajungem acolo.
Buna ziua!
Care ar fi solutia la urmatoarea problema legata de un teren intravilan?

Am cumparat un teren intravilan cu suprafata de 1000 m2, avand deschidere 30m la strada si imprejmuit cu gard. Pe teren mai exista si o casa, situata in partea dreapta, unde imediat langa la 2 metri este amplasat gardul vecinului. Aici este problema!
Intre timp am mai cumparat un teren extravilan de 4000m2 care este amplasat chiar in continuarea terenului de 1000m2. Terenul a apartinut unei persoane care a facut toate demersurile pentru a putea fi vandut, intabulare, cadastru, etc.
Initial am crezut ca este vorba doar de 3000m2. In acte cand am cumparat am observat ca terenul are intrare separat din strada, pe o latime de 5 metri, un drum care permite acesul la terenul din spatele casei.
Amble terenuri sunt intabulate, exista cadastru, este prins chiar si pe drumul de 5 metri latime. In doua saptamani titlu de propietate va fi pe numele meu.
Vecinul are acum un gard pe propietatea noastra si refuza sa il mute 5 metri mai inapoi (in partea dreapta). Vecinul spune ca are ceva schite si promisiuni, semnaturi pe hartii mai vechi, etc.
Mentionez ca nu are facuta nici succesiunea pe terenul respectiv.
Ce demersuri trebuiesc facute in acest caz?
Se poate solicita o autorizatie de demolare de la primarie pentru gardul deja construit pentru a putea face un nou gard care sa corespunda conform actelor de vanzare-cumparare?
Momentan este impiedicat accesul pe terenul respectiv pentru ca vecinul are gard la strada, pe verticala si orizontala. Pot face ceva in acest sens, practic nu pot aduce materiale pe teren pentru ca nu am intrare fiind nevoit sa intru pe terenul intravilat, cel cu casa? Multumesc!