avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Care ar fi solutia la urmatoarea problema ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Care ar fi solutia la urmatoarea problema legata de ...

Buna ziua!
Care ar fi solutia la urmatoarea problema legata de un teren intravilan?

Am cumparat un teren intravilan cu suprafata de 1000 m2, avand deschidere 30m la strada si imprejmuit cu gard. Pe teren mai exista si o casa, situata in partea dreapta, unde imediat langa la 2 metri este amplasat gardul vecinului. Aici este problema!
Intre timp am mai cumparat un teren extravilan de 4000m2 care este amplasat chiar in continuarea terenului de 1000m2. Terenul a apartinut unei persoane care a facut toate demersurile pentru a putea fi vandut, intabulare, cadastru, etc.
Initial am crezut ca este vorba doar de 3000m2. In acte cand am cumparat am observat ca terenul are intrare separat din strada, pe o latime de 5 metri, un drum care permite acesul la terenul din spatele casei.
Amble terenuri sunt intabulate, exista cadastru, este prins chiar si pe drumul de 5 metri latime. In doua saptamani titlu de propietate va fi pe numele meu.
Vecinul are acum un gard pe propietatea noastra si refuza sa il mute 5 metri mai inapoi (in partea dreapta). Vecinul spune ca are ceva schite si promisiuni, semnaturi pe hartii mai vechi, etc.
Mentionez ca nu are facuta nici succesiunea pe terenul respectiv.
Ce demersuri trebuiesc facute in acest caz?
Se poate solicita o autorizatie de demolare de la primarie pentru gardul deja construit pentru a putea face un nou gard care sa corespunda conform actelor de vanzare-cumparare?
Momentan este impiedicat accesul pe terenul respectiv pentru ca vecinul are gard la strada, pe verticala si orizontala. Pot face ceva in acest sens, practic nu pot aduce materiale pe teren pentru ca nu am intrare fiind nevoit sa intru pe terenul intravilat, cel cu casa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mariandvd , utilizator 17:12, 22 Iunie 2021
Există doar câteva căi prin care ați putea soluționa problema, dealtfel complicată după cum relatați, dar care poate fi simplificată dacă veți găsi înțelegere, Astfel, fie găsiți soluția prin dună înțelegere, prin dialog constructiv, fie apelați la un mediator profesionist, fie vă judecați. Prima variantă ar fi cea ideală, dacă veți găsi înțelegere, veți putea chema niște experți care să vă ajute să puneți în ordine lucrurile, la o adică, dacă nu veți putea merge pe planurile și schițele existente, a doua variantă ar fi ceva mai simplă, mai rapidă și mai puțin costisitoare, și v-ar ajuta să păstrați o relație bună de vecinătate pe viitor, iar ultima variantă, judecata, nu v-ar rezolva problema decât pese un timp îndelungat și după niște cheltuieli importante, aducând cu sine și degradarea în mai mare măsură a relației de vecinătate, o relație pe care oamenii ar trebui să încerce să o mențină ca fiind una bună, în general.
Mergeți și la primărie să le povestiți situația, poate se deplasează și dânșii la fața locului.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Multumesc pentru raspuns. Cautam solutia cea mai rapida. Ce situatie? Esti de bunacredinta, cumperi terenul, ai acte doveditoare, cadastru, titlul de proprietate si totusi nu poti imprejmui terenul pentru ca exista deja un gard pe el care impedica accesul. Vecinul revendica si el terenul (5x165m), numai ca actele dumnealui sunt doar vorbe momentan.
Din ce am aflat despre teren, ar avea legatura si cu fratele dansului, care nu i-a dat semnatura pe el pentru acte si nu sunt chiar in relatii bune. Ma gandesc ca poate nici nu doreste sa mearga in instanta.
Urmeaza sa merg la primarie, acolo trebuie sa existe mai multe informatii legat de registrul agricol, la cine este trecut ca figureaza drumul de acces de 5 metri. De altfel trebuie facuta o somatie catre vecinul in cauza sa elibereze terenul in termen de 30 de zile. Somatie la care se adauga copie din care reise ca acei 5 metri sunt trecuti in acte.
O alta intrebare ar fi daca pot face o reclamatie pe motiv ca este blocat accesul pe terenul nou cumparat? Poate fi amendat pentru asta? Sigur ca este de preferat o mediere, o impacare, o solutie eficienta si rapida dar vecinul spune sa il dam in judecata si se bazeaza tocmai pe asta, ca este de durata si poate nu ajungem acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am cumpărat în anul 2015 o casă cu terenul aferent. ... sutiman sutiman INTABULARE NECONFORMA Buna seara! Am cumpărat în anul 2015 o casă cu terenul aferent. Nu am văzut că în actul de la cadastru sunt trecute eronat ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie timpuriu timpuriu Am cumparat un teren intravilan cu c/v la notar cadastru si intrabulare am intrat in posesie si la o masurare sumara am constat ca vecini au un gard provizoriu ... (vezi toată discuția)