avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Am cumpărat în anul 2015 o casă cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Am cumpărat în anul 2015 o casă cu terenul aferent. ...

INTABULARE NECONFORMA
Buna seara! Am cumpărat în anul 2015 o casă cu terenul aferent. Nu am văzut că în actul de la cadastru sunt trecute eronat suprafețele terenului și am considerat că proprietatea este în limitele imprejmuirii cu gard existent la momentul cumpărării. Stiu. Greșeala mea. Acum vine vecinul care deține un teren viran și ne arată că am suntem pe proprietatea lui , respectiv avem un front stradal de 5 metri in realitate și în acte avem 2,5 metri, care constituie baza unui trinunghi cu o latură de 87 m. Avem ce să mai facem altceva decât să ne dărâmăm gardul? Cel care ne-a vândut , clar știa , deoarece au stat actele la cadastru mai mult de doua luni și nu s-a specificat in incheiere că realitatea din teren nu este conformă cu actele. Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
sutiman, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:32, 27 Noiembrie 2020
Trebuie analizat cazul in speta .ce prevede la vecinătăți? Ce e prevazut in cadastru?
Mulțumesc mult pentru răspuns. In cadastru este prevazut că s-au efectuat masurători și situația reală corespunde cu cea din acte, terenul fiind lipsit de sarcini. Nu ne-a spus nimeni că gardul este poziționat greșit de către vânzător. Vecinul , pe al cărui teren ne aflăm în prezent refuză vănzarea către noi a suprafeței, care de fapt ii apartine, noi rămânând cu un drum de acces de 2,5 m lățime, pe care o mașină de intervenție nu poate intra. vânzătorul nu recunoaște că a știut despre problemă, cu toate că a incheiat o declarație notarială de repoziționare cu actualul vecin, de a cărui conținut( sau obiect) nu își mai amintește nimeni . Scuze pentru povestea fără sfârșit, dar suntem disperați.
ma scuzati, daca aveati gardul intins pe 30 m si aveati in acte 27, da, e usor sa nu iti dai seama, dar totusi , cand in act aveti 2.5 m, e imposibil sa nu apreciati cu ochiul sau cu pasul ca gardul e pus la dublu.
Inteleg ca vecinul nu vrea sa va vanda, dar nu va lasa sa ramaneti cu gardul pe loc ?
Nu cred ca veti reusi ceva pe vicii ascunse, cat ati avut actele si terenul la dispozitie si in fata ochilor.
asta e singurul vecin? poate puteti sa va intindeti in partea cealalta.
cat e distanta pana la casa ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Incercati sa ii explicati vecinului ca daca nu vrea sa va vanda portiunea ocupata de dvs si instista sa o recupereze sie eventual sa o ingradeasca veti fi obligat sa formulati o actiune in instanta prin care sa ii cereti servitute de trecere, actiune in urma careia instanta va aprecia asupra sumei de bani cu care va trebui sa il despagubiti pentru faptul ca va permite trecerea pe drumul care ii apartine. Cumva, ar fi mai convenabil pentru amandoi sa va vanda respectiva bucata de teren sau, macar sa conveniti amiabil asupra unei sume de bani pe care sa i-o platiti (o data, lunar, anual, etc) pentru folosinta terenului prin care se realizeaza accesul.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri. Este intr-adevăr vina noastră că nu am verificat cifrele din intabulare, atâta timp cât în Încheierea de la cadastru scria că este conformă măsurătoarea cu cea inscrisă în acte. Este justificată o acțiune în instanță aspupra vânzătorului? Cadastristrul poate fi tras la răspundere? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere Maria Val Maria Val Buna ziua! Am un teren intravilan, categoria de folosinta fanete, pe care l-am mostenit si doresc sa-l vand. Acest teren face parte dintr-un lot de cateva ... (vezi toată discuția)
Probleme teren ContSters363067 ContSters363067 buna ziua, am si eu urmatoarea problema. doresc sa cumpar un teren (f atractiv ca pret ) insa bineinteles are niste probleme: 1. accesul la teren se ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru teren, in realitate am teren mai mic iar pe cadastru figureaza mai mult busuioct busuioct buna ziua, acum 4 ani am cumparat o vila cu teren de 1000 mp intr-un cartier de vile de la o persoana juridica. problema este ca in cadastru figurez cu 1000 ... (vezi toată discuția)