avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme teren

buna ziua,

am si eu urmatoarea problema.
doresc sa cumpar un teren (f atractiv ca pret ) insa bineinteles are niste probleme:

1. accesul la teren se face printr-un drum de servitute. vecinul cu drumul de servitute nu doreste sa dea acces/acord viitorului proprietar in vederea racordarii la utilitati(Gaz, apa, curent) desi art. 621 din NCC il obliga la asta.
2. in prezent drumul de servitute nu este delimitat, nu are o poarta delimitata etc desi in acte, acesta exista insa nu si in fapt. (ce poate face noul proprietar, calea este doar instanta?, am inteles ca ar putea fi amendat si de primarie)
3. a preluat in mod abuziv cam 30 de metri din curtea terenului pe care doresc sa-l achizitionez, facandu-si un gard si niste coteturi. cum pot eu sa daram acel gard si acele coteturi? in ce conditii? o notificare ar fi de ajuns?
4. primaria ma obliga sa fac dovada parcarii si a gararii in incinta terenului, desi eu am un drum de servitute de doar 1,5 m latime
5. pentru toate problemele expuse mai sus, calea este doar instanta sau pentru punctul 2 si 3 ma pot adresa si primariei, iar in caz de neconformare a vecinului sa-i fie aplicata o amenda.

multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
ContSters363067, utilizator
Problema granituirii este a actualului proprietar , dvs. nu aveti calitatea sa-l atentionati pe vecin. Dupa rezolvarea problemelor veti intocmi actul de vanzare-cumparare , altfel il luati pe riscul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementare drum acces vood0o vood0o Am achizitionat de curand o casa, iar accesul se face pe un drum de acces (drum de servitute). Pe acest drum fiecare din locatari (3 cu mine) detine o cota ... (vezi toată discuția)
Delimitare drum de servitute artemys artemys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema legata de un drum de servitute. Am o constructie, proprietate personala, accesul la sosea ... (vezi toată discuția)
Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)