avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Am cumpărat în anul 2015 o casă cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Am cumpărat în anul 2015 o casă cu terenul aferent. ...

INTABULARE NECONFORMA
Buna seara! Am cumpărat în anul 2015 o casă cu terenul aferent. Nu am văzut că în actul de la cadastru sunt trecute eronat suprafețele terenului și am considerat că proprietatea este în limitele imprejmuirii cu gard existent la momentul cumpărării. Stiu. Greșeala mea. Acum vine vecinul care deține un teren viran și ne arată că am suntem pe proprietatea lui , respectiv avem un front stradal de 5 metri in realitate și în acte avem 2,5 metri, care constituie baza unui trinunghi cu o latură de 87 m. Avem ce să mai facem altceva decât să ne dărâmăm gardul? Cel care ne-a vândut , clar știa , deoarece au stat actele la cadastru mai mult de doua luni și nu s-a specificat in incheiere că realitatea din teren nu este conformă cu actele. Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
sutiman, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:32, 27 Noiembrie 2020
Da, vina ne aparține, dar așa cum spun și mai jos , în Încheierea de la cadastru se scrie că nu sunt sarcini pe teren și măsurătorile corespund cu realitatea. Ni se solicită imperios dărâmarea gardului. Nu ne putem extinde în partea opusă, iar distanța de la poartă până la casa este de 70 m. Totuși în afară de noi nu mai există alte persoane ce poartă o anumită vină? De cea morală nu cred că se poate vorbi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va mai concentrati sa gasiti un vinovat, cautati mai bine o solutie.
Asa cum vi s-a mai mentionat, "amenintati" proprietarul de drept cu servitutea, ca sa il convingeti sa va vanda o bucata din teren.
Cat despre mutat gardul, cumneavoastra l-ati facut? sau fostul proprietar? Ce se asteapta prprietarul de drept? sa puneti maine dimineata mana pe baros si sa incepeti? puteti tergiversa povestea, argumentand ca trebuie sa studiati situatia juridica, ca sa intelegeti ce acte sunt necesare pentru mutarea gardului - poate trebuie autorizatie de constructie :)

Pe scurt, va sugerez sa amanati / tergiversati demolarea gardului, pe de o parte, si pe de alta parte incercati sa convingeti proprietarul de drept sa va vanda o parte din terenul in cauza, sub spectrul obtinerii in instanta a unui drept de servitute pentru o suma mult mai mica.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri și sugestii. Nu căutăm vinovați sau ...răzbunare. Nu cumpăram clar proprietatea dacă știam că nu putem intra nici măcar cu o mașină de dimensiuni reduse. Am căutat vinovați , doar în ideea de a găsi un fir pe care să il urmăm pentru a putea cumpăra fâșia aflată în discuție. Încercăm toate variantele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@sutiman Consultati un avocat, aveti si veti avea nevoie! Pe dvoastra va intereseaza latimea acelui drum. Latimea minima este data de lungimea drumului/caii de acces. Repet, consultati un avocat, numai in instanta va veti solutiona problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere Maria Val Maria Val Buna ziua! Am un teren intravilan, categoria de folosinta fanete, pe care l-am mostenit si doresc sa-l vand. Acest teren face parte dintr-un lot de cateva ... (vezi toată discuția)
Probleme teren ContSters363067 ContSters363067 buna ziua, am si eu urmatoarea problema. doresc sa cumpar un teren (f atractiv ca pret ) insa bineinteles are niste probleme: 1. accesul la teren se ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru teren, in realitate am teren mai mic iar pe cadastru figureaza mai mult busuioct busuioct buna ziua, acum 4 ani am cumparat o vila cu teren de 1000 mp intr-un cartier de vile de la o persoana juridica. problema este ca in cadastru figurez cu 1000 ... (vezi toată discuția)