avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate cornelianul

Activitate cornelianul

nu stie nimeni?
de ex, la omor, nu s-a tinut cont de legea penala mai favorabila si a fost condamnat cineva, dupa 25 de ani de la fapta de omor.
de ce n-ar fi asa si la viol?
violu si agresiunea sexuala nu se mai prescriu. dar faptele acestea petrecute inainte de legea asta recenta, se mai prescriu ? de exemplu, un viol din 2015 se mai poate prescrie conform legilor anterioare?
multumesc. as vrea sa va intreb urmatoarele:

daca stau cu chirie legala in alta tara europeana, mai trebuie sa revin in Romania pentru diversele declaratii periodice care sunt precizate in legea agresorilor sexuali? acestea sunt de tipul: unde muncesti, unde lucrezi, pe unde ai umblat etc. asta ar insemna ca trebuie sa raman ptr. totdeauna in Romania ptr. ca aceste verificari facute de politia romana sunt foarte frecvente, parca 1 data la 3 luni.

LEGE nr. 118 din 20 iunie 2019

cei inscrisi in registrul violatorilor mai pot parasi Romania ptr. totdeauna? Daca stau cu chirie in alte tari europene, de exemplu.
sunt functionar public, m-am imbolnavit de sclerza multipla. medicina muncii tinde sa-mi dea drept de munca de numai 4 ore /zi. un program pe care l-as prefera ptr; ca sunt epuizat. dar voi fi trecut de institutie pe 4 ore sau voi fi destituit ?
Am castigat un concurs de referent ptr o functie publica definitiva in iunie 2021.
Chestia e ca sunt marginalizat de coordonator, nu mi se ofera sarcini, decat unele banale. Nu stiu de ce sa intampla asta, probabil motivatii politice. Am intrebari, va rog mult de tot sa-m iraspundeti

1. Peste 11 luni cand se va lua decizia definitivarii sau eliberarii din functia publica, daca directorul va decide eliberarea, voi fi nevoit sa returnez banii castigati (prin frecat menta) in cele 11 luni?

2. O decizie a conducerii de eliberare din functia publica poate fi contestata in instanta si judecatorul sa spuna ca trebuie sa fiu numit in functia publica? Adica sa ma evalueze judecatorul.