avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Am castigat un concurs de referent ptr o functie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Am castigat un concurs de referent ptr o functie publica definitiva ...

Am castigat un concurs de referent ptr o functie publica definitiva in iunie 2021.
Chestia e ca sunt marginalizat de coordonator, nu mi se ofera sarcini, decat unele banale. Nu stiu de ce sa intampla asta, probabil motivatii politice. Am intrebari, va rog mult de tot sa-m iraspundeti

1. Peste 11 luni cand se va lua decizia definitivarii sau eliberarii din functia publica, daca directorul va decide eliberarea, voi fi nevoit sa returnez banii castigati (prin frecat menta) in cele 11 luni?

2. O decizie a conducerii de eliberare din functia publica poate fi contestata in instanta si judecatorul sa spuna ca trebuie sa fiu numit in functia publica? Adica sa ma evalueze judecatorul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 6 Iulie 2021
1. Daca directorul va decide eliberarea, nu veti fi nevoit sa returnati banii castigati in cele 11 luni.

2. Decizia de eliberare din functia publica poate fi contestata in instanta. Instanta nu se poate substitui angajatorului in ceea ce priveste evaluarea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire art 78 cm Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Am fost demis din functia detinuta ( director adjunct) in martie 2009 in urma unei evaluari facute de Consiliul de administratie al ... (vezi toată discuția)
Functionar public concediat si reangajat in baza unei hotarari judecatoresti - plata drepturi salariale aferente duratei de "concediere" hekki hekki Mama mea a fost angajat al consiliului local ca referent-casier cu statut de fuctionar public, si a fost eliberata din functie in primavara anului 2009. A ... (vezi toată discuția)
In urma restructurarii institutiei numarul de posturi a crescut romica1 romica1 Am detinut o functie publica pina in anul 2011 an in care unitatea si-a reoganizat activitatea prin resctructurare. Compartimentul in care mi-am desfasurat ... (vezi toată discuția)