Buna ziua, am o matusa in varsta de 87ani care acum 10ani a facut un testamant unei persoane in care ii lasa casa parintesca, persoana respectiva ia dat suma de 6500lei in baza unei chitante de mana. Matusa vor sa ii evacueze din casa deoarece aceata persoana nu si a platit impozitul la casa, teren si taxa pentru gunoil menajer , noi am aflat ca nu a platit pana in momentul in care matusa a primit de la un cab de avocatura instiintare ca in termen de 15zile trebuie sa plateasca suma de 4850lei reprezentand impozitul si taxa de gunoi+ penalizari ,de teama ca ii va pune poprie pe pensie eu am mers si am platit aceasta suma .Mentionesz ca in anul 2021 matusa m ia facut mie testament univresal,intrebarea mea este matusa are dreptul de ai evacua din imobil pe aceasta persona?,banii pe care i am achitat la primarie nu i am recuperat de la persoana care in momentul de fata locuieste in imobil. Azi matusa a primit o notificare de la un avocat prin care ii cere sa se prezinte sa faca actul de vanzare cumparare. Multumesc!
Buna ziua,
Am un unchi in varsta de 86 ani care are certificat de handicap grav cu asistent personal(eu nepoata sunt insotitorul) are alzheimer, intrebarea mea este, unchiul meu mai are dreptul sa semneze o procura notariala prin care o imputerniceste pe sotia lui in varsta de 87ani in relatia cu banca,mentionez ca si matusa are cerificat de handicap nevazaror. Multumesc!
Buna ziua,
eu si sotul meu nu mai locuim impreuna, inca nu am divortat, eu locuiesc cu copilul in apartamentul pe care sotul la dobandit prin donatie de la tatal sau. Socrii mei pe contractul de donatie au dreptul de uzufruct viager asupra intregului imobil. Sotul meu vrea ca eu si copilul sa parasesc imobilul dar socrii zic sa locuiesc impreuna cu copilul in imobil. Va rog sa ma lamuriti care dintre persoanele din contractul de donatie are drepturi depline, adica care sotul meu ma poate scoate afara din imobil? Multumesc