Platile mele pe contorul vecinului sunt in jur de 500 RON si sunt din 2017 deci mai vechi de 3 ani, nu stiu ce castig de cauza as avea si suma este mica. Tot in 2017, in loc de a storna facturile mele platite in contul vecinului si sa refactureze de la inceput contorul meu, enel mi-a emis o factura in care face demontare/montare de contoare si scade din indexul meu indexul contorului vecinului(total intamplator erau 20000kw intre cele 2 contoare) si a rezultat o factura de 10800 ron pe care au tinut-o suspendata de atunci,practic ei nu mai mai pot executa pt aceasta factura fiind mai veche de 36luni, doar ca prin artificii contabile ( ulterior au emia facturi estimative foarte mari gen 6000kw pe luna,pe care in urmatoarea luna le-au compensat cu facturi negative de minus 6000kw PE CARE LE-AU ALOCAT IN FACTURA DIN 2017 DE 10800RON, au reusit sa apara in contabilitate ca sunt achitati 7000 ron din cei 10800!!!, ulterior au stornat acele facturi negative in 2020, in acest moment au ajuns la executare 3 facturi STORNO din 2020 in valoare totala de 4000 ron ale unpr facturi negative dein 2017 alocate in contul facturii de 10800 tot din 2017.
Stiu ca este foarte greu de urmarit si explicat situatia, fiind rezultatul unor operatiuni eroante in lant.
Florin Cornea a scris:
Pregatiti toate dovezile ca ati platit facturile vecinului si faceti o actiune in instanta pentru pretentii - plata lucrului nedatorat.Pe baza acestor dovezi , inclusiv corespondenta cu ENEL instanta va stabili ce aveti de plata in final , in urma unei expertize contabile care trebuie sa faca calculul pe baza compensarilor reciproce cu platile efectuate de vecin in contul consumului platit de el pentru apartamentul dvs.Totul consta sa prezentati cit mai clar expertului contabil situatia platilor dvs. in contul vecinului si al vecinului in contul apartamentului dvs.Acest proces va suspenda si executarea silita pe baza evidentei facturilor emise de ENEL.