avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestare in instanta Adeverinta inundatie asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestare in instanta Adeverinta inundatie asociatie proprietari

Buna ziua,

Detin un apartament in care nu locuiesc, este inchiriat. Apartamentul este la etajul 7. In trecut am fost inundatii multiple de la et 8 (eu la et 7, et 6,5 si 4) de mai multe ori de la etajul 8.
Nu am o relatie buna cu presedintele si administratorul.
Astazi am.aflat ca vecinul de la et 5 are asigurare la groupama si ca presedintele impreuna cu administratorul i-au eliberat o adeverinta proprietarului de la et 5 in care atesta ca in urma unei avarii la chiuveta apartamentului meu a fost inundat apartamentul asigurat la et 5 (tavan si perete baie).

Mentionez ca formularul de la groupama are la sfarsit si rubrica in care proprietarul apartamentului vinovat poate trece obiectiuni si semna ca este sau nu de acord. Presedintele si administratorul au trecut numele meu dar au lasat rubrica de obiectiuni libera si nu necompletat la semnatura mea.

Nu am fost informat de completarea acestui formular si nici nu s a facut constatare in apartamentul meu in prezenta mea de catre asociatie.

Proprietarul de la et 5 isi va deschide doaar de dauna si va obtine despagubire de la groupama.

Care este probabilitatea sa fiu actionat in instanta de groupama pentru recuperarea sumei platite celui de la et 5 si ce pot face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
Calinmatei2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Calinmatei2000 , utilizator 17:19, 18 Octombrie 2021
In prima faza obtineti o declaratie de la vecinul de la 6 ca nu l-ati inundat dvs. si cum apa de la dvs. nu a ajuns la dumnealui nu avea cum sa ajunga nici la 5...
Ati luat masuri impotriva vecinului de la 8, reclamatie ca v-au inundat?

Cat despre dosarul de dauna... acum sa vedem cum dovedesc presedintele si administratorul ca instalatia dvs. este vinovata pentru inundatie.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Atat timp cat proprietarul detine asigurare faculatativa,asiguratorul ca acorda c/v prejudicii constatate in urma evenimentului si automat va recupera suma prin actiune in regres in instanta de la partile reponsabile
Inteleg, mi se pare revoltator ca presedintele si administratorul sunt transformati in organ de constatare fara sa aiba nici o pregatire tehnica sau juridica si fara garantia bunei lor credinte.
Cum poate instanta lua in considerare o simpla foaie a lor, prin care pot arunca vina asupra mea chiar daca inundatia ar fi fost de la un etaj superior sau de la o parte comuna( coloana de apa).

Nu exista nici o cale de aparare impotriva unui astfel de abuz??

Daca din intamplare ar fi chiar presedintele cel care inunda cine l-ar putea obliga sa emita o hartie prin care sa semneze ca este vinovat si se expune la executare silita

ynocentta a scris:

Atat timp cat proprietarul detine asigurare faculatativa,asiguratorul ca acorda c/v prejudicii constatate in urma evenimentului si automat va recupera suma prin actiune in regres in instanta de la partile reponsabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dauna locuinta MirunaAldea MirunaAldea Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de curand am fost inundata de apartamentul situat deasupra, proprietarul acestuia fiind plecat in concediu. La momentul ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator elrobby2002 elrobby2002 Buna seara, doresc sa va prezint o problema pe care o am cu administratorul blocului unde locuiesc. Nu de putine ori am fost inundat de vecinul de deasupra ... (vezi toată discuția)
Desfundare/inlocuire coloana de scurgere comuna a wc-urilor mirelae2002 mirelae2002 Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament la etaj 8 din 10. Proprietarii de la etajul 9, care ma inunda anual de cateva ori pe an, au scurgerea de la wc ... (vezi toată discuția)