avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme administrator

Buna seara, doresc sa va prezint o problema pe care o am cu administratorul blocului unde locuiesc. Nu de putine ori am fost inundat de vecinul de deasupra drept pentru care am decis sa imi fac o asigurare facultativa a locuintei. Acum am fost din nou inundat , am mers la vecinul pe care il consider vinovat si acesta spune ca nu este problema lui etc... Apoi am decis sa merg la firma de asigurare si sa deschid dosar de dauna iar acolo mi s-a cerut ( pe langa alte acte ) si o adeverinta de la administratorul blocului din care sa reiasa cine se face vinovat de faptul ca am fost inundat, numele persoanei si numarul apartamentului, in ce conditii , data la care s-a facut constatarea si alte detalii de genul acesta. Aici a intervenit problema deoarece administratorul blocului nu vrea nici in ruptul capului sa vina sa constate spunand ca daca am asigurare sa vina cei de la asigurari sa faca verificari si sa aplice legea. Eu i-am spus ca acest lucru este o indatorire si a lui ca administrator de bloc dar nici nu a vrut sa auda. Ma puteti sfatui cum sa procedez in continuare? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicu.laita , utilizator 01:55, 10 Octombrie 2012
Legea 230/2007 Art. 36. - Administratorul, persoana fizica sau juridica, are, in principal, urmatoarele atributii:
a) prestarea serviciilor in mod profesional;
b) gestionarea bunurilor materiale si a fondurilor banesti;
c) efectuarea formalitatilor necesare in angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea si intretinerea cladirii, derularea si urmarirea realizarii acestor contracte;
d) asigurarea cunoasterii si respectarii regulilor cu privire la proprietatea comuna;
e) gestionarea modului de indeplinire a obligatiilor cetatenesti ce revin proprietarilor in raport cu autoritatile publice. Obligatiile cetatenesti sunt cele stabilite, potrivit legii, de adunarea generala a proprietarilor;
f) indeplinirea oricaror alte obligatii expres prevazute de lege.


Administratorul de imobil nu este angajatul firmei de asigurari, este treaba celor de la asigurari sa vina la fata locului, sa constate sa faca poze si ce mai este necesar, de cand administratorii de imobil trebuie sa faca si treaba firmelor de asigurare?
Daca ati facut asigurare este foarte bine, asta nu inseamna ca fiecare proprietar care isi asigura locuinta trebuie sa oblige administratorul sa doarma pe presul lui.
Eu cred ca trebuia sa scrieti "Probleme asigurator"!!
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
ContSters241232, utilizator
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari
Acesta nu are autoritatea si competenta sa intocmeasca act constatator al unei inundatii ,act in baza caruia sa fie intocmit dosar de dauna
Asiguratorul are obligatia sa verifice prin personal autorizat fiecare asigurat in parte sa analizeze competent fiecare solicitare de dauna,sa constate si sa consemneze la fata locului natura deficientei,statutul juridic al instalatiei care a cauzat evenimentul,intinderea prejudiciilor,cat din prejudiciu este asigurat prin polita de asigurare
Daca intampinati greutati in relatia cu asiguratorul sesizati oficial comisia de supraveghere a asiguratorilor responsabila localitatii dvs
Eu ca proprietar imi fac asigurare tocmai pentru ca firma la care m-am asigurat sa ma despagubeasca in baza verificarii daunelor de catre firma si nu de terte persoane asa cum este in acest caz administratorul asociatiei.
Daca-mi gasesc masina tamponata in parcare, asiguratorul nu o sa ma trimita sa caut vinovatii sau pe cineva care sa declare in scris ca a vazut cine mi-a stricat-o.

Dar, cu ocazia acestui subiect vin cu o propunere. Oare nu ar fi bine ca proprietarii sa platesca anual o suma echivalenta cu o polita de asigurare direct la asociatie? Cred ca daca s-ar asigura doar 50% din apartamente iar de inundat se inunda doar 4-5% intr-un an, ar avea asociatia fonduri suficiente sa repare fara probleme apartamentele inundate.
Aplaud propunerea domnului Adrian!!=D>:thumbup::bow:
Am sa va spun cum am procedat eu si cum s-au desfasurat lucrurile.

Am asigurare facultativa si cu raspundere civila.

S-a fisurat teava din perete si am inundat-o pe vecina de dedesupt. A venit la usa chiriasilor mei cu scandal..... Ei mi-au dat telefon, normal, eu am dat telefon la agentul de asigurare, el a vorbit cu colegul de la constatari, acesta m-a sunat pe mine ca sa stabilim o intalnire la fata locului.
Am telefonat vecinei sa stabilim intalnirea, am hotarat ziua si ora, agentul avenit la vecina mea, a constatat paguba (facut poze, masurat) i-a livrat banii, mie mi-a trimis un document de instiintare, pare-mi-se l-am si semnat si trimis inapoi, parca, oricum mi-am dat acceptul prin email.
Femeia a primit banii si si-a reparat peretii.

In toata aceasta poveste nu a fost nevoie de interventia administratorului decat ca sa inchida robinetul din subsol pe timpul cat am facut reparatia la teava. In niciun caz nu i s-a cerut vreo declaratie.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Desfundare/inlocuire coloana de scurgere comuna a wc-urilor mirelae2002 mirelae2002 Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament la etaj 8 din 10. Proprietarii de la etajul 9, care ma inunda anual de cateva ori pe an, au scurgerea de la wc ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)
Caz de inundație vecini: cum se procedează când nu toți proprietarii de deasupra celui afectat permit să se verifice locul defecțiunii? Salcau loredana Salcau loredana Pe cine sa chemi în judecata in cazul unei inundații cu pereți stricați, uzi , tencuiala picata, si mobila umflată . Asociația a emis proces verbal de ... (vezi toată discuția)