Buna seara, doresc sa va prezint o problema pe care o am cu administratorul blocului unde locuiesc. Nu de putine ori am fost inundat de vecinul de deasupra drept pentru care am decis sa imi fac o asigurare facultativa a locuintei. Acum am fost din nou inundat , am mers la vecinul pe care il consider vinovat si acesta spune ca nu este problema lui etc... Apoi am decis sa merg la firma de asigurare si sa deschid dosar de dauna iar acolo mi s-a cerut ( pe langa alte acte ) si o adeverinta de la administratorul blocului din care sa reiasa cine se face vinovat de faptul ca am fost inundat, numele persoanei si numarul apartamentului, in ce conditii , data la care s-a facut constatarea si alte detalii de genul acesta. Aici a intervenit problema deoarece administratorul blocului nu vrea nici in ruptul capului sa vina sa constate spunand ca daca am asigurare sa vina cei de la asigurari sa faca verificari si sa aplice legea. Eu i-am spus ca acest lucru este o indatorire si a lui ca administrator de bloc dar nici nu a vrut sa auda. Ma puteti sfatui cum sa procedez in continuare? Va multumesc anticipat.
1. Cu un preaviz de 5 zile administratorul poate intra in apartamentul cu pricina pentru a verifica instalatia comuna. Daca persoana a montat scurgerea wc-ului pe coloana de aerisire (ce minte proasta!) atunci trebuie sa refaca instalatia la starea ei initiala. Avocatul, cat e de avocat nu va putea demonstra ca a facut legal ce afacut.
Acum eu nu prea inteleg ce e la dv. in baie, ziceti ceva de inundatie, apoi de imprastierea lichidului lasat prin coloana de aerisire.....Sunt doua lucruri diferite?
Apoi, daca ar fi inundatie clasica, ar trebui sa fie si cei de la etajul 5, 4 sau 3 inundati, or de ei nu ne ziceti nimic.
In fine, una peste alta, rugati-l pe administrator sa mearga cu dv. pe coloana, din apartament in apartament, sa identificati impreuna sursa inundatiilor.
2. Deratizarea se comanda la primarie si se face gratuit, dar suplimentar se mai poate face si de catre asociatie, evident. Daca stati in Bucuresti, la primaria municipiului, nu la sector.
3. In principiu, da, numai ca expertul trebuie sa aiba delegatie, contract cu dv., adica sa vina la asociatie in calitate oficiala. Eu am avut un asemenea eveniment, iar expertul a fost angajat de la Federatia asociatiilor de proprietari. Poate e bine sa va interesati la ei.
Multumesc pt. raspunsuri.
1. A fost o inundatie de proportii - de la o conducta de apa - la care am facut reparatiile pe asigurarea mea. Vecinii au fost si ei afectati si fiecare si-a facut reparatiile cum a putut.
Dupa o luna de la terminarea reparatiilor, a inceput sa curga din nou, in cantitati mai mici. Am solicitat administratorului sa meaga sa verifice si i-am indicat din start ap. de la etajul 6. Administratorul m-a amanat cel putin 3 saptamani motivand ca nu poate sa mearga sa verifice ap. de la et. 6 pt ca nu a verificat ap. de la et. 4 si ca vecinul de la 4 este plecat... Am solicitat sa inchida apa pe coloana si nu a facut-o. De aceasta data fiind vorba doar de scurgerea de la WC-ul de serviciu, cantitatile de lichid erau mult mai mici. La mine in baie intra prin ventilator care probabil era pe directia de scurgere a lichidelor. La vecini probabil ca se aduna doar igrasie de la peretii uzi. Pana la urma s-a rezolvat intr-o seara cand a curs mai mult si am mers peste vecinul de la 6 iar administratorul a fost nevoit sa inchida in sfarsit apa iar vecinul sa repare.
2. Multumesc, o sa comunic si adminstratorului care se pare ca nu stie asta.
3. Asa ma gandesc si eu. Expert angajat de care mine.