avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme administrator

Buna seara, doresc sa va prezint o problema pe care o am cu administratorul blocului unde locuiesc. Nu de putine ori am fost inundat de vecinul de deasupra drept pentru care am decis sa imi fac o asigurare facultativa a locuintei. Acum am fost din nou inundat , am mers la vecinul pe care il consider vinovat si acesta spune ca nu este problema lui etc... Apoi am decis sa merg la firma de asigurare si sa deschid dosar de dauna iar acolo mi s-a cerut ( pe langa alte acte ) si o adeverinta de la administratorul blocului din care sa reiasa cine se face vinovat de faptul ca am fost inundat, numele persoanei si numarul apartamentului, in ce conditii , data la care s-a facut constatarea si alte detalii de genul acesta. Aici a intervenit problema deoarece administratorul blocului nu vrea nici in ruptul capului sa vina sa constate spunand ca daca am asigurare sa vina cei de la asigurari sa faca verificari si sa aplice legea. Eu i-am spus ca acest lucru este o indatorire si a lui ca administrator de bloc dar nici nu a vrut sa auda. Ma puteti sfatui cum sa procedez in continuare? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicu.laita , utilizator 01:55, 10 Octombrie 2012
Va multumesc pentru raspunsurile acordate. Astazi am sa sun si la firma de asigurare sa cer lamuriri suplimentare. Ideea este ca persoana de la asigurari ( cand am fost sa deschid dosarul de dauna ) mi-a dat o hartie in care erau trecute toate actele care imi sunt necesare, printre acestea aflandu-se si : '' Documente de la organele abilitate cu privire la producerea evenimentului : ISU, Politie, Primarie, ANM, Seismologie,Asociatia de locatari etc. Ea a subliniat Asociatia de locatari si a scris cu pixul in dreapta urmatoarele : '' O adeverinta din care sa reiasa cauze,imprejurari, vinovatie . Prin prezenta confirmam ca la data de 26.09.2012 am fost anuntati de dl X de faptul ca imobilul sau a fost inundat.Sa mentioneze cauza exacta si cine se face vinovat ( nume + nr apartament ) '' V-am scris exact cum mi-a scris si mie pe hartia cu Avizarea daunelor pentru locuinte angajatul societatii de asigurare. Dupa ce voi mai discuta telefonic cu ei ma voi adresa si comisie de supraveghere a asiguratorilor , cum a sugerat si ynocentta. Eu mai eram interesat si unde pot gasi legea administratorilor de bloc actualizata sa o pot citi si eventual scoate la imprimanta ca in momentul in care ma voi prezenta la societatea de asigurare sau la administrator sa o am la mine.O zi buna va doresc.
Nu este legea administratorilor, dar este Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, precum si HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii in care gasiti atributiile specifice comitetului executiv, presedintelui, administratorului...
Le gasiti in primul topic din sectiunea noastra Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
Buna ziua, in urma cu o ora a sosit inspectorul de daune de la societatea de asigurari sa constate prejudiciul. Dupa ce a facut fotografii mi-a lasat o hartie in care erau precizate actele necesare pentru dosarul de daune, printre acestea fiind si acea adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa imprejurarile , cine se face vinovat etc... In momentul in care i-am spus inspectorului ca administratorul nu doreste sa dea nici o adeverinta , el a zis ca nu poate intra in apartamentul vecinilor sa constate si ca doar administratorul are aceasta putere...Am sunat apoi la Uniunea Asociatiilor de Proprietari din localitatea mea si am vorbit cu jurista de acolo. Dansa mi-a zis ca trebuie sa cer aceasta adeverinta presedintelui si nu administratorului si in cazul in care nu doreste sa imi elibereze sa fac cerere scrisa si o sa fie obligat sa imi raspunda. Nu credeam sa fie asa de complicat sa faci un dosar de dauna. Va multumesc.
el a zis ca nu poate intra in apartamentul vecinilor sa constate si ca doar administratorul are aceasta putere..

Sa ii spuneti acelui "inspector" ca este un[EDIT], daca nu face el constatarea sa mearga sa se impuste, din cauza asta merge tara asta ca pe roate (dar desumflate).
Poate intra in apartamentul veciului foarte usor, pentru ca vecinul este interesat sa primeasca bani pentru daune, el este beneficiarul, prost inspector ati nimerit, fara CI in mana stie cum il cheama?
Incercati si la femeia de servici sa va dea o adeverinta ca ea a sters apa. #-o
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
elga50, moderator
Buna ziua, scriu in continuarea acestui post pt ca in general problemele mele sunt legate tot de administrator.

Unul din proprietarii care locuieste desupra mea (eu locuiesc la etajul 2, respectivul la 6, pe aceeasi coloana cu mine) a modificat/reparat apartamentul si de atunci au fost probleme cu apa (bypass) si inundatii.
In luna martie a fost o inundatie puternica. Eu am facut reparatiile cu asiguratorul meu si totul a fost OK. Administratorul a constatat ca inundatia s-a produs din vina proprietaului de la 6. Acesta insa a contestat spunand ca este vina asociatiei, ca a fost teava comuna. Fiind avocat de profesie a amenintat ca da asociatia in judecata pt daunele din apartamentul sau si probabil l-a speriat pe dl. administrator.

In continuare au mai urmat 2-3 inudatii pe coloana bailor de serviciu.
Am rugat administratorul sa mearga sa verifice situatia, indicand specific apartamentul de la etajul 6. Administratorul a refuzat spunand ca trebuie sa verifice intai toate apartamentele de desupra etajului 2 (etaj 3, 4 si 5) si ca proprietarul de la etajul 4 nu este acasa - deci nu poate sa verifice etajul 6 pana nu verifica etajul 4.
Am trimis o adresa Asociatiei de Proprietari (adresata si Preseditelui) in care rugam sa se identifice sursa de inundatie. Am primit un raspuns nervos de la administrator cum ca nu intra in obligatiile sale sa faca acest lucru. De la Presedinte nu am primit niciodata un raspuns.

Intr-un final s-a dovedit ca vecinul de la 6 avea scurgerea de la WC-ul din baia de serviciu bagata in coloana comuna de aerisire si nu in conducta de scurgere. La mine existau inundatii pt ca am ventilatorul din baia de serviciu (nu exista fereastra) amplasat pe coloana de aerisire si "apa" intra la mine in baie prin ventilator. Evident, datorita scurgerilor WC-ului in coloana comuna de aerisire, pe acesta coloana au inceput sa urce sobolanii din subsol si uneori mirosul este infiorator.

As fi recunoscator daca ma puteti ajuta cu raspunsuri la intrebarile de mai jos:
1. Este in sarcina Asociatiei/Administratorului sa identifice sursa inundatiilor in astfel de cazuri?
2. Cine trebuie sa plateasca deratizarea subsolului pentru a scapa de sobolani si de mirosuri?
3. In calitate de proprietar si in mod unilateral (fara aprobarea adunarii generale a asocietaiei) am dreptul sa efectuez un audit financiar (verificare contabila, verificarea calculului cotelor de intretinere, etc), pe banii mei desigur?

Alte discuții în legătură

Desfundare/inlocuire coloana de scurgere comuna a wc-urilor mirelae2002 mirelae2002 Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament la etaj 8 din 10. Proprietarii de la etajul 9, care ma inunda anual de cateva ori pe an, au scurgerea de la wc ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)
Caz de inundație vecini: cum se procedează când nu toți proprietarii de deasupra celui afectat permit să se verifice locul defecțiunii? Salcau loredana Salcau loredana Pe cine sa chemi în judecata in cazul unei inundații cu pereți stricați, uzi , tencuiala picata, si mobila umflată . Asociația a emis proces verbal de ... (vezi toată discuția)