Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament inchiriat care are cota parte din terenul (proprietate privata) pe care sunt amplasate locurile de parcare. Intrebarea mea este daca am voie sa parchez aici, deoarece administratorul blocului a luat hotatarea impreuna cu ceilalti proptietari de a interzice chiriasilor sa parcheze pe acestea. Lucrul acesta a fost "votat" la sedinta de scara. Eu fiind singurul chirias din bloc nu am scos o la pace. Acest lucru are si o baza juridica sau este doar "o intelegere" pe care au avut-o ceilalti proprietari din bloc?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Locuiesc cu chirie intr-un complex rezidential in Bucuresti. Blocul in care traim are in proximitate 20 de locuri de parcare pentru cele 40 de apartamente. Vecinii din bloc nu ma lasa sa parchez pe aceste locuri spunand ca printr-o conventie a blocului s-a ajuns la intelegerea ca doar proprietarii au dreptul de a parca. Intrebarea mea este daca au ei dreptul de a hotara printr-o sedinta de bloc acest lucru si daca are vreo baza legala.
Ps. Parcarea este proprietate privata a intregului bloc, nu are fiecare apartament locul cumparat.
Multumesc anticipat!