Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament inchiriat care are cota parte din terenul (proprietate privata) pe care sunt amplasate locurile de parcare. Intrebarea mea este daca am voie sa parchez aici, deoarece administratorul blocului a luat hotatarea impreuna cu ceilalti proptietari de a interzice chiriasilor sa parcheze pe acestea. Lucrul acesta a fost "votat" la sedinta de scara. Eu fiind singurul chirias din bloc nu am scos o la pace. Acest lucru are si o baza juridica sau este doar "o intelegere" pe care au avut-o ceilalti proprietari din bloc?
Multumesc anticipat!
În principiu administratorul nu are nici un drept să decidă ceva. El este un angajat și nu face parte din Cex al asociației de proprietari. Chiriașul are dreptul de a parca, dacă proprietarul are dreptul de a parca. Nu există votat în cazul ăsta. Probabil sunt proprietari care au mai multe autovehicule și vor mai multe "drepturi".
Administratorul d eimobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Presedintele de asociatie detine competenta decizonala
Daca proprietarul apartamentului detine alocat loc parcare ,,cu acodul acestuia si informarea asociatiei de proprietari aveti dreptul legal sa ii ocupati locul d eparcare