avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii ...

Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii unui apartament ,unde fiecare locuinta are cota parte din suprafața comuna, un funcție de mărimea apartamentului? Locuim într un bloc cu 35 apartamente unde dezvoltatorul nu a asigurat loc de parcare pentru toți.
Pe ce criterii sau în ce mod se pot împărții locurile de parcare?
Menționez ca este un bloc cu locuințe la demisol și 5 etaje, suprafata fiecărui apartament este diferita ca și prețul.
Cine are prioritate pentru locul de parcare.
Suntem câțiva proprietari care am achitat integral locuință, nu avem rate, acesta ar fi un criteriu de prioritate asupra locului de parcare?
Ne confruntam cu un val destul de mare de chiriași, și proprietarii ce închiriază apartamentele nu dețin contracte de închiriere, dar au pretenții ca cei care locuim efectiv în bloc sa facem cumva sa facilitam și chiriașilor loc. Posibil nu este pentru ca din 35 de locuri necesare nu sunt decât 25 disponibile. Nu mi se pare corect.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
Nae Marian Eliza, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:23, 1 Aprilie 2023
La novelul imobilului de locuit in comun este constituita asociatie de proprietari?
Conform dispozitii in vigoare chiriasii nu pot beneficia legal de alocare loc parcare pentru simplul motiv ca nu intrunesc conditiile legale respectiv nu au adresa de domiciliu si nici talonul la adresa unde locuiesc cu chirie
Daca proprietarul detine alocat loc de parcare ,acesta poate conveni ca locula sau de parcare sa fie folisit d ecatre chiriasi
Care este statutul terenului din jurul blocului apartine dezvoltatorului sau domeniului public?
Legal alocarea locurilor de parcare in spatiile amenajate de catre primarie se realizeaza de catre serviciul specializat din primaria teritoriala
Avem asociatie de proprietari. Locul de parcare nu tine de primărie, este dobândit prin cota parte ptr fiecare apartament la cumpărarea acestuia.

ynocentta a scris:

La novelul imobilului de locuit in comun este constituita asociatie de proprietari?
Conform dispozitii in vigoare chiriasii nu pot beneficia legal de alocare loc parcare pentru simplul motiv ca nu intrunesc conditiile legale respectiv nu au adresa de domiciliu si nici talonul la adresa unde locuiesc cu chirie
Daca proprietarul detine alocat loc de parcare ,acesta poate conveni ca locula sau de parcare sa fie folisit d ecatre chiriasi
Care este statutul terenului din jurul blocului apartine dezvoltatorului sau domeniului public?
Legal alocarea locurilor de parcare in spatiile amenajate de catre primarie se realizeaza de catre serviciul specializat din primaria teritoriala

Nu sunt închiriate de la primarie,nu sunt cumpărate, deci se parchează pe criteriul "primul venit,primul servit".
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar de la bun inceput sa precizati date relevante
Daca locurile de parcare sunt realizate la mica intelegere fara a fi administrate si alocate de catre primarie,atunci accesul la respectivele locuri de parcare este liber cu prioritate riveranilor proprietari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu rezulta de nicăieri vreo prioritate a riveranilor proprietari, accesul este în continuare pe principiul "primul venit, primul servit".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari -parcari fabiolasoimosi fabiolasoimosi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti pe ce baza se repartizeaza parcarile intr un imobil nou construit ,unde locuintele s-au vandut fara parcari ,iar cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ariadnalorena ariadnalorena Buna! Am si eu o problema si nu stiu cum sa o scot la capat. Am inchiriat un apartament in Timisoara dar nu stau decat 3-4 zile pe saptamana, nu as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)