avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari -parcari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari -parcari

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti pe ce baza se repartizeaza parcarile intr un imobil nou construit ,unde locuintele s-au vandut fara parcari ,iar cheltuielile de bloc se calculeaza conform legii in functie de cota parte indiviza .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Harold Acar , utilizator 00:18, 21 Februarie 2011
Trebuie sa aflati in proprietatea cui se afla terenul parcarii.
Daca e al primariei atunci criteriile de repartizare a locurilor de parcare le aflati la ADP-ul subordonat primariei respective.
Daca terenul este al dezvoltatorului, el va poate spune care ii sunt criteriile de repartizare.

Ce e cu cheltuielile pe cota-parte indiviza?
Terenul din jurul blocului este al dezvoltatorului .Dar mi sa pare corect atata vreme cat platesc cheltuielile de bloc dupa cota parte indiviza iar in momentul cumpararii apartamentului mi s a acordat o cota parte din terenul din jurul blocului in funtie de cota parta indiviza si parcarea sa se repartizeze in acest mod. Detin un apartament de 74 m2 si mi se pare normal sa primesc nu o parcare avdn o cota parte indiviza mai mare decat cel care are apartament de 32 m2 .Va rog sa imi spuneti daca este legal ceea ce consider eu .Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Nu se pune problema legalitatii, ci a corectitudinii, mai degraba.
Fiind terenul dezvoltatorului si in contractul de v/c nefiind cuprinsa vreo specificatie in legatura cu terenul parcarii, nu puteti emite pretentii.
Cheltuielile pe cota-parte indiviza se refera la cheltuielile aferente consumurilor si administrarii condominiului din punct de vedere al proprietatii comune din condominiu care, intr-adevar, este proportionala cu suprafata apartamentului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
elga50, moderator
Daca e terenul dezvoltatorului nu aveti absolut nici un drept sa parcati acolo. Deci adio parcare. Discutati cu dezvoltatorul si ajungeti la o intelegere.
Asigurati-va totusi ca acel teren sa fie in proprietatea dezvoltatorului. Poate aveti norocul sa fie cuprins in proprietatea comuna a condomiului. In acest caz trebuie sa discutati problema in adunagea generala a proprietarilor. Va trebui sa inchiriati acel loc de parcare de la asociatie.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza wawri wawri Locuiesc intr-un bloc cu parcare in subsolul cladirii. Unele spatii de parcare sunt cumparate de proprietari ai apartamentelor din bloc, altele au ramas ale ... (vezi toată discuția)