avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza de flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza de flotant

Buna! Am si eu o problema si nu stiu cum sa o scot la capat. Am inchiriat un apartament in Timisoara dar nu stau decat 3-4 zile pe saptamana, nu as vrea sa ma complic cu viza de flotant mai ales ca in iulie expira contractul. Problema e ca apartamentul e situat pe o straduta cu sens unic pe care au acces doar riveranii iar vecinii sunt niste scandalagii si la orice miscare gresita incep sa comenteze. Problema principala o ridica locurile de parcare si tocmai de aceea politia locala face foarte des verificari. Cum as putea sa justific faptul ca detin un contract de inchiriere a apartamentului, deci am acces pe strada destinata doar riveranilor, fara a-mi face viza de flotant? Contractul de inchiriere a apartamentului nu e suficient? sau fac mai rau daca il arat si sunt descoperita ca nu am viza pe buletin? Asta e prima problema...la care e posibil sa nu am nici o solutie dar totusi incerc.:D A doua problema ar fi faptul ca tot vecinii, sustin ca ei fiind proprietari ai apartamentelor din bloc iar eu doar o simpla chiriasa au intaietate la locurile de parcare iar eu trebuie sa ma rog sa am noroc sa fie vreun loc liber in care nu parcheaza nimeni. Tin sa mentionez ca locuiesc intr-o zona destul de aglomerata iar locurile de parcare sunt limitate. Eu am sustinut sus si tare ca atata timp cat detin un contract de inchiriere asupra apartamentului, am aceleasi drepturi ca si ei asupra locurilor de parcare. Va rog mult sa imi dati o idee sa le inchid gura ca m-am saturat de comentarii zilnice. Si daca aveti vreo idee cum as putea sa mai trag de timp fara sa imi fac viza de flotant v-as fi recunoscatoare pe deplin. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ariadnalorena , utilizator 17:02, 24 Mai 2012
Puteti dovedi ca locuiti temporar(!) si legal acolo cu un contract de inchiriere valabil incheiat.Depinde mult de perioada inchirierii. In ceea ce priveste locurile de parcare, daca nu sunt inchiriate de la primarie, cred ca aveti posibilitatea de a parca in zona daca prin contractul de inchiriere ati preluat si locul de parcare.Daca nu, se aplica legea locului:)
multumesc pentru raspuns. Sper sa nu fie nevoie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnul de circulatie "interzis cu exceptia riveranilor" moisaviorela moisaviorela Buna ziua, Locuiesc intr-o zona in Bucuesti destul de aglomerata(desi este marginasa), unde locurile de parcare sunt o adevarata problema. Langa ... (vezi toată discuția)
Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii ... Nae Marian Eliza Nae Marian Eliza Au dreptul chiriașii la loc de parcare in momentul închirierii unui apartament ,unde fiecare locuinta are cota parte din suprafața comuna, un funcție de ... (vezi toată discuția)
Parcare al 2lea autoturism perpendicular peste locul de la adp dorinserban dorinserban Avem noi vecinii locuri de parcare inchiriate de la ADP sector 3. Un loc, un copac, un loc tot asa... in fata noastra este un mic trotuar - sub 1 m ... (vezi toată discuția)